najfinija kava

[FOTO] Nestrpljivi Ivan i Darko podigli šator ispred Numera i čekaju da se ujutro opet otvore vrata omiljenog kafića

Obitelj Rođak koja vodi brigu o kafiću oduševljena je ovim potezom pa su poručili dečkima da ih časte prvom jutarnjom kavom, odnosno pićem po želji.

20:38h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Ako sad prolazite pokraj Caffe bara Numero u Ferdinandovcu vidjet ćete jednu neuobičajenu pojavu. Netko je podigao šator. Otišli smo tamo i saznali da se radi o dva nestrpljiva prijatelja, o Ivanu Ivaniševiću i Darku Griviću. Lokalni dečki ne mogu dočekati ponovno otvorenje svog lokalnog kafića pa su već u 19 sati odlučili kampirati ispred i tako biti prvi u redu za finu ranojutarnju kavu u omiljenom mjesnom kafiću.

– Jedva smo dočekali ponovno otvorenje Numera. Do jučer smo mislili da nas je ova karantena odvikla od odlaska u kafić, no kad se približio dan ponovnog otvaranja shvatili smo da ipak nismo ni blizu ikakvog odvikavanja, pogotovo ne od Numera. Praksu podizanja šatora donijeli smo iz ribičije, tamo često kampiramo, a sad nam se i tu šator pokazuje jako korisnim – rekli su nam Ivan i Darko.

Obitelj Rođak koja vodi brigu o kafiću oduševljena je ovim potezom pa su poručili dečkima da ih časte prvom jutarnjom kavom, odnosno pićem po želji. Inače su sve pripremili kako bi poštovali upute nacionalnog Stožera povodom novootvorenja kafića, odmjerili su udaljenost između stolova, postavili dezinfekcijska sredstva i sve što je propisano – ispunili su.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Nas je pak zanimalo što će Ivan i Darko sutra prvo naručiti.

– Produžena kava s velikom čašom vode – rekao je Ivan, dok se Darko odlučio za kavu s mlijekom s puno pjene. Tko zna hoće li izbor ostati takav do jutra. Kažu da su se dosad čvrsto i odgovorno pridržavali svih protuepidemijskih mjera, a u istom tonu misle nastaviti i dalje, sve samo kako ne bi ponovno izgubili svoj najdraži kafić.

 

čitam...