Pobjednik Hot Challenga je Ivan Balija

FOTO Nevjerojatno koliko ljuto može pojesti, ni papričica Carolina reaper njemu nije prevatrena

Prošlogodišnji pobjednik Ivan Balija i ove se godine pokazao kao najizdržljiviji i ni najljuća papričica nije ga pokolebala, iako su mu oči suzile i u sebe je nalijevao mlijeko.

20:23h
0
Natjecanje ljuta hrana - Ivan Balija
Ivan Balija i njegov protivnik u ljutom finalu // Foto: Matija Gudlin

Osmero hrabrih natjecatelja sudjelovalo je na ovogodišnjem, drugom po redu, ljutom Hot Challengeu na obalama Šoderice.

Natjecanje je održano u pet sljedova i onom finalnom.

Na prvoj razini natjecatelji su konzumirali mješavinu domaćih papričica kupljenih na tržnici, dok su dalje slijedile one nešto jače sorte.

Jamaican Hot Red druga je stepenica koju su izdržljivi natjecatelji nešto teže savladali. Nakon toga zaredale su se ljute i žarke sorte Fatalii, Habanero, Purika i Trinidad.

Može li ljuće // Foto: Matija Gudlin

U finalnom slijedu pred natjecatelje je stavljen pravi izazov, Carolina Reaper – jedna od najljućih papričica na svijetu.

Prošlogodišnji pobjednik Ivan Balija i ove se godine pokazao kao najizdržljiviji i ni najljuća papričica nije ga pokolebala, iako su mu oči suzile i u sebe je nalijevao mlijeko. U napetom finalu Ivica Šnajdar posustao je i prepustio mu naslov.

Ovaj zanimljiv događaj održan je objektu pizzerije Fortuna 3, a organizator je natjecateljima poručio kako već mogu početi s pripremama za sljedeće natjecanje.

čitam...
Loading...