Lokalni izbori 2017.

FOTO Nezavisni kandidat za načelnika Kalinovca Danijel Zvonar borit će se da se mlade zadrži u selu

Moramo završiti projekte koji su započeti, završiti sportsku dvoranu, započeti i završiti gradnju novoga vrtića i vratiti rodiljnu naknadu, istaknuo je Zvonar.

14:32h
0
Nezavisni i u Kalinovcu // Foto: Nezavisna lista

Danijel Zvonar, nezavisni kandiat za načelnika Općine Kalinovac sa svojim je suradnicima predstavio planove i izborni program. Zvonar je aktivan u društvenom životu mjesta, predsjednik Udruge “Tomislav Franjić” i član crkvenog zbora.

– U projektima i planovima koje imamo za našu općinu najbitnije je da pokušamo zadržati mlade u Kalinovcu, odnosno pružiti im veću stabilnost u njihovim domovima, kako ne bi tražili bolju budućnost u drugim zemljama. Moramo završiti projekte koji su započeti, završiti sportsku dvoranu, započeti i završiti gradnju novoga vrtića i vratiti rodiljnu naknadu – istaknuo je Zvonar.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Prigodnim riječima obratio se i nezavisni saborski zastupnik i kandidat za župana Koprivničko-križevačke županije Željko Lacković.

– Renta koja dolazi iz ovog područja, na nivou županije iznosi 28 milijuna kuna godišnje. Ona je sad pala za 10 milijuna kuna. Ona se mora vraćati u jedinice odakle dolazi. To nam neće zamjeriti ni Koprivnica koja nema rentu, niti Križevci. Gdje je renta bila oko devet milijuna kuna godišnje, 6 milijuna je otišlo u županiju, a je li se toliko vratilo? Načelnici su slijepo vjerovali županu i natrag nisu dobili ništa, dok su godišnje davali 12 milijuna kuna u županijski proračun – rekao je Lacković.

Danije Zvonar ide u borbu za načelnika // Foto: Nezavisna lista

Nezavisnima se priključila Robertina Zdjelar, bivša šefica financija, za koju Lacković kaže da je kao državna tajnica napravila puno više za županiju, nego bilo koji čovjek u županiji. Renato Labazan, idejni pokretač Renesansnog festivala trebao bi voditi razvoj turizma u županiji, a tu je i doktor Bardek koji je vodio nezavisnu listu na prošlim izborima.

– Županija može jako zarotirati i odnose među općinama. Sve javne nabave treba spojiti da ih vodi županija, a ne da primjerice, svaka općina kupuje struju. To se može postići preko javnog natječaja za cijelu županiju. U Đurđevcu smo uštedjeli milijun kuna na struji. Na nivou županije uštedjeli bismo 50 milijuna kuna – Lackovićeve su riječi.

čitam...