Proslava

FOTO Ni loše vrijeme nije omelo dobro raspoloženje na Ivanju u Kozarevcu

Čak je i Ivanjski kres, koji je gorio pod budnim očima vatrogasaca, usprkos kiši bio, spektakularan.

13:38h
0
Foto: klostarpodravski.hr

Proslavljen je blagdan Sv. Ivana Krstitelja – Ivanje u Kozarevcu, prošle nedjelje.

Program je počeo u 10 sati polaganjem vijenca na grobu Franje Santo u Kloštru Podravskom, a nastavljeno je u 11 sati koncelebriranom Svetom misom u župnoj crkvi u Kozarevcu koju je predvodio velečasni Andrija Miličević, duhovnik u Bogosloviji u Zagrebu.

Po suncu i visokim temperaturama u 14 sati započeo je Memorijalni malonogometni turnir Franjo Santo čiji su sudionici bili juniori iz Kloštra Podravskog, Prugovca, Budančevice i Kozarevca te seniori koji su odigrali ulični turnir.

U poslijepodnevnim satima održane su dječje igre u tri discipline, skakanje u vrećama, nošenje loptice u žlici i potezanje užeta.

Natjecanje u kuhanju graha na kojem je sudjelovalo 20 ekipa krenulo je oko 16 sati. Proglašeni su i pobjednici, ekipa Udruge vinogradara i voćara Šiljer Kloštar Podravski skuhala je najbolji grah, ekipa Zagrebačka – Suhara osvojila je prvo mjesto i prijelazni pehar za seniore dok su među juniorskim ekipama najbolji bili kloštrani.

Prije samog proglašenja pobjednika pala je prava ivanjska kiša, ali to nije smetalo. Pod šatorom se uz Tamburaški sastav Mjesečina pjevalo i plesalo do ranih jutarnjih sati. Čak je i Ivanjski kres, koji je gorio pod budnim očima vatrogasaca, usprkos kiši bio, spektakularan.

Organizatori događanja bili su Mjesni odbor Kozarevac, Udruga žena Kozarevac, DVD Kozarevac, NK Bušpan Kozarevac i župa Sv. F. Ksaverskog Kozarevac, a pokrovitelj je Općina Kloštar Podravski.