Noć kazališta posuta laticama

[FOTO] NOĆ KAZALIŠTA Brojni Koprivničanci se kulturno uzdizali, ali i pokazali toplo srce i ljudskost za drugoga

Ludens teatar, ePodravina.hr i ostali udružili su snage kako bi zajedno za udrugu Latice prikupili financijska sredstva za potporu daljnjeg rada Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice.

21:15h
0
Noć Kazališta 2018
Foto: Mateo Alečković

I ove godine Noć kazališta došla je u naš grad, no ovaj puta u posebnom ruhu i to onome humanitarnom.


Naime, Ludens teatar, ePodravina.hr, Udruga volontera Podravke – PULS, Komunalac d.o.o., Grad Koprivnica, Superprint i ostali udružili su snage kako bi zajedno za udrugu Latice prikupili financijska sredstva za potporu daljnjeg rada Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice.

U Domu mladih danas je izvedena predstava Ispod površine Dramskog studija Ludens teatra, skupine Kaotis teatralis. Publika koja je podržala ovaj humanitarni ton bila je oduševljena izvedbom naših Ludensovaca. Sav prihod koji je skupljen od ulaznica namijenjen je udruzi Latice.

Ispod površine je ove godine proglašena najboljom amaterskom predstavom u državi osvojivši dvije nagrade na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera i to nagradu za najbolju predstavu i najbolju režiju, a na međunarodnom 61. Festivalu festivala u Trebinju Zlatnu masku za kolektivnu igru uz festivalske diplome za scenski pokret i autorski song.

Što to grebe ispod površine ljudske psihe? Što leži u dubinama ljudskih duša? Što znači biti normalan? Ubijaju li nas problemi ili nas čine jačima? Treba li pričati o njima ili ih stavljati sa strane, potiskivati? Uz pomoć ozbiljnog liječničkog tima predstava pokušava odgovoriti na ova i slična pitanja. Koprivničanci su aplauzirali i uživali u noći kazališta te podržali rad dramskog studija.

Režija potpisuje Karlo Kučanda, a glumili su Petra Balija, Jan Barić, Tanja Benkek, Fran Đurašin, Lovro Hajster, Lana Kovač, Ivan Kovačić, Mihael Kramarić, Nives Krmpotić, Karlo Kučanda, Maja Loborec, Petra Lozo, Antonio Manjić, Mihovil Maloča, Ivana Radić, Iva Rajković, Dora Špoljar i Zvonimir Trgovčević. Bravo za sve.

čitam...