FOTO Nogometna premijera // Pogledajte kako izgleda novi sportski kompleks u Cvetkovcu

22:34h
0
Foto: Zvonimir Markač

U Cvetkovcu, mjestu između Koprivnice i Ludbrega, u subotu je bio poseban dan. Odigrana je prva službena nogometna utakmica na njihovom novom sportskom kompleksu.

Čast da prvi istrče na novu cvetkovečku ljepoticu ujutro su imali pioniri i juniori Tehničara, koji su taj trenutak obilježili na najljepši mogući način, svladavši u obje utakmice vršnjake Panonije iz Peteranca.

Poslijepodne su travnjak zauzeli nogometaši novoosnovane B momčadi Tehničara. U derbiju drugog kola koprivničke skupine Treće Županijske nogometne lige “pala” je Drava iz Selnice Podravske. Rezultat je bio 4:1 za Tehničar B. Domaćin je poveo u 9. minuti preko Jandrašeca, a u 21. minuti rezultat je povisio Sertić. Treći gol na utakmici postigao je Dolenc u 34. minuti, dok je Škvorc za Tehničar precizan bio u 67. minuti. Horvat je u zadnjim sekundama utakmice samo ublažio poraz Drave.

Foto: Zvonimir MarkačOtvorenje igrališta privukao je velik broj gledatelja, mladih i starih, muških i ženskih. Prema informacijama iz cvetkovečkog kluba, prodano je gotovo 90 ulaznica, što znači da je utakmicu pratilo i puno više od 100 gledatelja. Žene i djeca, kao i na svim terenima diljem Podravine i Prigorja, naime, ne plaćaju ulaznicu.

Na stadiončiću u Cvetkovcu ima još nešto posla. Čekaju se klupe za rezervne igrače, a u planu je i gradnja malih tribina. Iza gola trebalo bi se izgraditi malo igralište s umjetnom travom, a u budućnosti, želja je klupske uprave, stiže i još jedan travnati pomoćni teren. Škola nogometa već sad okuplja više od 60 djece i potrebe su više nego velike.

Zdanje u Cvetkovcu već i sada izgleda impozantno. Travnjak je vrhunske kvalitete, igrači obiju momčadi nisu skrivali svoje oduševljenje. Ograda i zaštitne mreže zaista su lijepe. Klub raste iz dana u dan, nije slučajno da je prva momčad Tehničara na vrhu Prve koprivničko-križevačke nogometne lige i u završnici Hrvatskog kupa. Podsjetimo, tamo ih očekuje dvoboj s koprivničkim Slavenom Belupom.

Projekt koji ambiciozno gura poznati hrvatski odvjetnik i rođeni Cvetkovčanin Josip Mađarić nekima se, iz samo njima znanih razloga, možda i ne sviđa, ali valja priznati da su se Cvetkovec i cijela Općina Rasinja preporodili s njegovim početkom, a sada već i realizacijom. Broj gledatelja na utakmici B momčadi Tehničara i Drave iz Selnice Podravske zapravo je i najbolji sudac o svemu tome.

Novoosnovana B momčad Tehničara iz Cvetkovca želi već u premijernoj sezoni osvojiti naslov prvaka // Foto: Zvonimir Markač

Foto: Zvonimir Markač

Foto: Zvonimir Markač

Foto: Zvonimir Markač

Foto: Zvonimir Markač

Foto: Zvonimir Markač

Foto: Zvonimir Markač