Vodozahvat Ivanščak

FOTO Novcem iz EU fondova rekonstruirat će cjevovod na Ivanjskoj cesti

11:30h
0
Foto: Matija Gudlin

Josip Pobi je naglasio kako se nada da će radovi biti završeni do početka listopada.

Radovi na rekonstrukciji cjevovoda na Ivanjskoj cesti od vodozahvata Ivanščak do ulice Ivana Česmičkog otvoreni su danas u Koprivnici.

– U sklopu prijave projekta za izgradnju ovog gradilišta sudjelovali smo na natječaju za EU fondove, gdje smo dobili 12 milijuna i 200 tisuća kuna bez PDV-a za gradilišta. Jedno smo otvorili na Rečkom polju, a ovdje ćemo napraviti zamjenu PVC cijevi koje su u dotrajalom stanju i zamijeniti ih novim materijalima. Izgradit ćemo i komoru za daljinsko upravljanje i nadzor te regulator tlaka – rekao je Josip Pobi, direktor Koprivničkih voda te naglasio kako se nada da će radovi biti dovršeni početkom listopada.

Dužina cjevovoda je 1650 metara, vrijednost investicije je 2 milijuna i 400 tisuća kuna, izvođač radova je Koming, a za nadzor je zadužena Energetika Koprivnica.

– U sklopu svega toga imali smo i završetak radova koji se odnose na kanalizaciju Peteranec i ovdje u susjedstvu se radi izgradnja kanalizacije od Ivanca pa sve do Kuzminca i Imbriovca. To je bila prije započeta kanalizacija koju ćemo završiti – također je dodao Pobi.

Na upit koliko je ova investicija važna za grad Koprivnicu, Mišel Jakšić izjavio je – Neke su se stvari okrenule i otvorili su se neki novi fondovi te sad zajedno s Koprivničkim vodama idemo u nove europske projekte i naravno da je tu jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji europski strukturni i infrastrukturni projekt u koji idemo, aglomeracija voda u Koprivnici i okolici.

Jakšić je također naglasio kako će grad nastojati održati pozitivan trend koji ima svih ovih godina te da će se svi zajedno potruditi da gubici u mreži budu doista minimalni, kako bismo i dalje, na ovom području, ostali lider u Republici Hrvatskoj te zadržali vrhunsku kvalitetu i kapacitet naših vodocrpilišta.