ZAVRŠETAK RADOVA

FOTO Novi poduzetnici već će ove godine useliti u Poduzetnički inkubator u Pitomači

Inkubator je dio gotovo 30 milijuna kuna vrijednog projekta Mreža poduzetničkih inkubatora VPŽ, od kojih se 20 milijuna kuna sufinancira iz fondova EU.

10:42h
0
Foto: Kristijan Toplak (Općina Pitomača)

Rok za završetak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači je 1. srpnja, a već će ove godine novi poduzetnici u njega useliti.

Inkubator je dio gotovo 30 milijuna kuna vrijednog projekta Mreža poduzetničkih inkubatora VPŽ, od kojih se 20 milijuna kuna sufinancira iz fondova EU.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović u društvu načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića o budućem Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači, kao i projektu Mreža poduzetničkih inkubatora VPŽ, upoznao je saborske zastupnike Tomislava Sokola, Josipa Đakića i Vesnu Bedeković, državnu tajnicu Nikolinu Brnjac te predsjednika Hrvatske zajednice županija i župana šibensko-kninskog Gorana Pauka.

– Ovo su projekti koji otvaraju perspektivu za kvalitetniji život i svjetliju budućnost naših stanovnika i budućih poduzetnika kojima će Virovitičko-podravska županija, u tim počecima, plaćati njihov smještaj u Poduzetničkom inkubatoru – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a prenijele službene stranice Općine Pitomače.

Uz župana Androvića, obišli su ga i zamjenik župana Marijo Klement i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Bojan Mijok. Vrijednost radova na Poduzetničkom inkubatoru je 11.761.221 kuna. Kroz ovaj projekt omogućit će se daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada.

U sklopu projekta Mreža poduzetničkih inkubatora VPŽ na području Orahovice i Pitomače grade se novi poduzetnički inkubatori, dok se u Slatini obnavlja prostor stare zgrade Doma zdravlja u koji će biti smješten Poduzetnički inkubator. U navedena tri nova inkubatora smještaj će pronaći novih 48 poduzetnika i to će predstavljati značajan vjetar u leđa za razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, koja je po porastu broja zaposlenih treća u Hrvatskoj.

Foto: Kristijan Toplak (Općina Pitomača)

čitam...