Konstituirano novo gradsko vijeće

FOTO Novoizabrani predsjednik Željko Lacković: Nadam se da ćemo sad uz pomoć središnje vlasti dostići standard ostatka županije

Kao novi predsjednik izabran je jednoglasno sa 14 glasova, a isto tako i Ivan Juričić kao potpredsjednik, dok će se drugi potpredsjednik iz redova oporbe birati na sljedećoj sjednici.

15:24h
0
Foto: Martina Maloča

U Đurđevcu je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, gdje je donedavni gradonačelnik preuzeo svoju novu ulogu vođenja Gradskog vijeća kao predsjednik.

Kao novi predsjednik izabran je jednoglasno sa 14 glasova, a isto tako i Ivan Juričić kao potpredsjednik, dok će se drugi potpredsjednik iz redova oporbe birati na sljedećoj sjednici.

Vijeće broji 15 članova, a novi vijećnici su Željko Lacković, Marijan Ružman, Dajana Milodanović, Ivan Juričić, Ivan Radoš, Katica Blažok, Zoran Jančijev, Maja Hrvatić Padovan, Danijela Jelušić, Saša Franjić, Gabriela Kralj Bartovčak, svi redom iz novoosnovane stranke Željko Lacković – nezavisne liste; dva SDP-ovca Marko Fucak i Damir Lacković te Rajko Gašparić i Marko Kolarević iz HDZ-a.

Hrvoje Janči i Željko Lacković // Foto: Martina Maloča

Članovi vijeća su prisegnuli, u odbore su jednoglasno izabrani članovi i predsjednici, kao što je jednoglasno prihvaćena i dopuna dnevnog reda, dok je izbor članova mjesnih odbora odgođen za rujan, kad završe godišnji odmori i svi ponovno budu na okupu.

Novoizabrani predsjednik rekao je kako se nada da će naredne četiri godine biti plodonosnije i bolje nego prethodne.

– U prethodnom smo razdoblju radili jako puno poslova koji se ne manifestiraju prema van, na projektnoj dokumentaciji te smo sređivali financije, a sad se nadamo da će novo Vijeće i novi gradonačelnik ponoviti rezultat prošle gradske vlasti te da će prevladati poteškoće koje smo imali u suradnji sa županijskim vlastima i Državom. Ipak, sad imamo poveznicu od Vlade, Sabora i Županije do gradske vlasti – Lackovićeva su očekivanja.

Rekao je kako očekuje da će gradsko vijeće odraditi svoj posao te da će se uspjeti politički ustrojiti s obzirom na situaciju s Vladom, Saborom i Županijom.

– Nastojat ćemo se staviti u poziciju da budemo bitan faktor u svim tim formiranjima stabilnosti i do kraja godine očekujem da će se politička scena ustabiliti te da ćemo iz toga uspjeti izvući uravnoteženi razvoj u županiji. Mi smo zagovornici ravnomjernog razvoja županije koji kao Grad ne možemo sami sprovoditi, ali nadam se da ćemo sad uz pomoć središnje vlasti moći napredovati i dostići ostali dio županije u standardu – izvijestio nas je Lacković.

čitam...