NA IZLETIŠTU

FOTO Novovirovski vatrogasci na Čardi odradili sjajnu taktičko-pokaznu vježbu, ugasili veliku vatru nastalu sudarom automobila

Pripadnici DVD-ova i JVP-a pokazali su zavidnu spremnost za reagiranje u izvanrednim situacijama.

12:00h
0
Foto: Krešimir Juratović

Na izletištu Čarda u Novom Virju je u nedjelju, 4. kolovoza, održana taktičko-pokazna vatrogasna vježba u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Novo Virje.

Vatrogasna zajednica Općine Novo Virje utemeljena je 1997. godine, u njenom sastavu djeluju DVD Crnec, DVD Drenovica i DVD Medvedička s ukupno 140 odraslih te s 50-tak mladih članova. Cilj vježbe bio je da se u približno stvarnim uvjetima provjeri mobilnost i mogućnosti tijekom združenog nastupa, komunikacija tokom intervencije te provjera opreme DVD-ova unutar zajednice kao i suradnja s prijateljskim postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Pretpostavka vježbe bila je da je došlo do sudara dvaju osobnih vozila od kojih je u jednom ostala zaglavljena unesrećena osoba. Vozila su se nakon određenog vremena zapalila, a požar se proširio na obližnje odlagalište smeća koje se nalazi uz rubne dijelove šume, uz opasnost nastanka požara golemih razmjera.

Pripadnici DVD-ova i JVP-a pokazali su zavidnu spremnost za reagiranje u izvanrednim situacijama te su prisutni gosti i mještani uživali u izvedbi operativaca DVD-a Crnec, DVD-a Virje i JVP-a Đurđevac, nagradivši ih na kraju gromoglasnim pljeskom.

Vježbu su veoma pozorno pratili načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov te mnogobrojni gosti i mještani Novoga Virja. Kroz razgovor, načelnik Mesarov iskazao je veliko zadovoljstvo viđenim, pohvalio je vatrogasce na uloženom trudu i zalaganju, kako u realizaciji vježbe tako i u svekolikom radu, napomenuvši da je svjestan da je oprema stara i da su financijska sredstva koja se dodjeljuju vatrogascima nedostatna, poglavito za kupnju nove opreme. Na kraju razgovor načelnik je obećao da će kroz slijedeći proračun općine doći do povećanja financijski sredstava za potrebe vatrogasaca.

Nakon taktičko-pokazne vježbe, održana je vježba podmlatka i mladeži u kojoj je sudjelovao velik broj ekipa vatrogasnog podmlatka i jedna ekipa mladeži. Sam rezultat, bio je u drugom planu, svi učesnici bili su pobjednici a medalje im je podijelio zapovjednik Mateo Živko.

Poslije vježbi mladih vatrogasnih snaga Novog Virja, svoje sposobnosti kroz vježbu brze navale pokazali su operativni članovi, pripadnici DVD-a Crnec, DVD-a Drenovica i DVD-a
Medvedička.

Svoje prijatelje, mještane i goste vatrogasci/domaćini su, već uobičajeno, počastili prigodnim domjenkom uz koji su se svi s veseljem nastavili. Velik broj članova podmtaka, mladeži i mladih vatrogasca zalog su za svijetlu budućnost vatrogastva u ovom prekrasnom podravskom kraju.

čitam...