REKLI SU NE! NASILJU

FOTO Obrtnička škola Koprivnica obilježila Dan ružičastih majica, učenici jedni drugima pekli roze palačinke

Ideja o obilježavanju tog dana pojavila se u Kanadi 2007. godine kao reakcija na događaj kada je jedan dječak obukao ružičastu majicu u znak podrške svojoj majci, koja je oboljela od raka dojke.

08:18h
0
Ustupio: Bruno Antolić

Obrtnička škola Koprivnica već tradicionalno, petu godinu zaredom, obilježava Dan ružičastih majica, a to je učinila i jučer 26. siječnja.


Povodom obilježavanja ovogodišnjeg dana borbe protiv vršnjačkog nasilja škola, odnosno njeni profesori i drugi djelatnici izradili su letke na temu bullyinga i diskriminacije, a koji su se dijelili učenicima. Usto, učenici su na hodniku škole jedni drugima pekli ružičaste palačinke.

– Obrtnička škola Koprivnica smatra kako je važno obilježavati Dan ružičastih majica jer se time pridonosi ozračju međusobnog poštovanja i pozitivnoj klimi između učenika, nastavnika i ostalih djelatnika što je jedan od faktora u preveniranju neprimjerenih ponašanja – poručio je Bruno Antolić, stručni suradnik u Obrtničkoj Školi Koprivnica

Podsjetimo, Dan ružičastih majica program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači u cijelome svijetu. Ideja o obilježavanju tog dana pojavila se u Kanadi 2007. godine kao reakcija na događaj kada je jedan dječak obukao ružičastu majicu u znak podrške svojoj majci, koja je oboljela od raka dojke. Zbog te ružičaste majice bio je izvrgnut uvredama i izrugivanju, a zatim i fizičkom nasilju svojih vršnjaka. Slijedeći dan njegovi školski kolege došli u školu u ružičastim majicama, u znak podrške prijatelju, osuđujući na taj način vršnjačko nasilje.

Ustupio: Bruno Antolić
Ustupio: Bruno Antolić
Ustupio: Bruno Antolić
Ustupio: Bruno Antolić

čitam...