LOGOROVANJE

FOTO Odred izviđača Kamengrad ljetuje na Olibu gdje će sudjelovati u projektu Od izvora do mora

Tamo će provesti 12 dana učeći o kulturno povijesnim znamenitostima otoka te mediteranskoj klimi, flori i fauni.

09:33h
0
Foto: Maja Ljubojević

Članovi Odreda izviđača Kamengrad i ove godine ljetuju na Olibu uz potporu Grada Koprivnice.

Tamo će provesti 12 dana učeći o kulturno povijesnim znamenitostima otoka te mediteranskoj klimi, flori i fauni. U tome će im pomoći ‘mistična bića’ koja čine simbolički okvir ovogodišnje ljetne aktivnosti. U malim grupama, kroz praktičan rad izviđači će savladavati vještine potrebne za boravak u prirodi daleko od roditelja, preuzeti odgovornost za svakodnevne poslove: obroke, osobu higijenu i higijenu prostora.

Sve će se odvijati pod budnim okom mladih volontera, kojima je ovo prilika da izbruse svoje vještine vođenja ne samo na svojim članovima već i izviđačima iz Križevaca, Samobora i Zagreba.

Izviđači će se i ove godine odužiti zajednici kroz jednu korisnu aktivnost. Do sada su to bile akcije uređenja puta koje vodi od mjesta do groblja i čišćenja plaže, a ove godine uključili su se u projekt Od izvora do mora. Projekt promiče akcije čišćenja uz hrvatske vode – rijeke, jezera i obalu Jadranskog mora od ambalažnog otpada te potiče na njegovo primjereno odlaganje i čuvanje vodnog bogatstva, a projekt provodi Coca-Cola u suradnji s brojnim partnerima među kojima je i Savez izviđača Hrvatske.

Foto: Maja Ljubojević
Foto: Maja Ljubojević

čitam...
Loading...