1.2 C
Koprivnica
Subota, 28. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PETI SUSRET

FOTO Održan prijem za sudionike okruglog stola Protuzračna obrana Koprivničko-križevačke županije u Domovinskom ratu
F

Ponosimo se našim braniteljima i dugujemo im zahvalnost, a zadaća nam je svima prenositi vrijednosti za koje smo se borili novim generacijama -  dodao je predsjednik Pavlović

Ne propustite

U prostorima Županijske uprave održan je prijem za sudionike okruglog stola „Protuzračna obrana Koprivničko-križevačke županije u Domovinskom ratu“ koji je organizirala županijska Podružnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, uz podršku Županije.

- Oglas -

Zamjenik Ljubić je okupljenim generalima, visokim časnicima i časnicima Hrvatske vojske te predstavnicima organizatora zahvalio na inicijativi za održavanja okruglog stola, koji je okupio istaknute stručnjake po pitanju protuzračne obrane.

– Županija od samog početka veliku pažnju posvećuje braniteljima i braniteljskim udrugama te vam iskreno zahvaljujem na suradnji i na svim projektima i programima koje ste realizirali. Posebno nam je važan projekt „Promicanje istine o Domovinskom ratu u školama KKŽ“ u koji su uključeni školarci s područja županije, a kojim se među mladim nastoji očuvati sjećanje na ključne dane kada se stvarala hrvatska država. Ponosni smo na naše branitelje te vam još jednom zahvaljujemo što ste u našu slobodu i neovisnost uložili ono najvrjednije što ste imali, a mi ćemo vam i nadalje biti na raspolaganju za svu potrebnu pomoć i podršku – istaknuo je zamjenik Ljubić.

General pukovnik Darko Rukavina, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda zahvalio je na prijemu, kao i na doprinosu očuvanju vrijednosti Domovinskog rata.

- Oglas -

– Pohvaljujem organizaciju okruglog stola koja je okupila izlagače koji jako dobro razumiju problematiku protuzračne obrane, što je iznimno aktualna i važna tema. Tom pitanju treba pristupiti sa znanstvenog stajališta te koristiti vrijedna znanja i iskustva stečena u Domovinskom ratu, kako bismo zajednički doprinijeli tome da protuzračna obrana ne bude najslabija karika našeg obrambenog sustava. Hvala Udruzi na inicijativi i Županji na podršci aktivnostima branitelja – rekao je.

Zahvalama Županji na potpori pridružio se i general pukovnik Slavko Barić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Republike Hrvatske i izaslanik Hrvatskog generalskog zbora, istaknuvši:

– Pitanje sigurnosti od ključne je važnosti i treba mu se pristupiti dugoročno i strategijski, čemu dajemo doprinos i organizacijom ovog okruglog stola. Iskustva iz rata moramo ugraditi u sustav nacionalne i domovinske sigurnosti, a važno je i prenošenje tih iskustava u školama čime educiramo buduće generacije, ali i potičemo stvaranje socijalne kohezije. Hvala svima uključenima u organizaciju i želim vam uspješna izlaganja.

Brigadni general Ivan Beneta uputio je pohvale pripadnicima postrojbi s područja županije na njihovom sudjelovanju u Domovinskom ratu te naglasio:

– Zadovoljstvo nam je biti ovdje i izlagati na važnom skupu za koji se nadamo da će doprinijeti unaprjeđenju sigurnosnog sustava naše zemlje. Hvala Županiji na podršci braniteljima i razumijevanju problematike s kojom se suočavaju te vjerujem kako ćemo sinergijom postići mnog korisne stvari.

Predsjednik županijske Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Siniša Pavlović kazao je kako se dugi niz godina u suradnji s drugim braniteljskim udrugama djeluje na brojnim projektima te kako su svi ujedinjeni po pitanju promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu.

– U deset godina trajanja projekta promicanja istine o Domovinskom ratu obišli smo osnovne i srednje škole na području županije te hvala Županija što je prepoznala važnost tog projekta, kao i što nam je uvijek podrška u svemu što radimo. Ovo je peti po redu okrugli stol, zadovoljstvo nam je okupiti stručnjake, a u planu imamo i izdavanje monografije koja će obuhvatiti sve postrojbe Hrvatske vojske i policije, kao i pojedince izvan Županije koji su sudjelovali u ratu. Ponosimo se našim braniteljima i dugujemo im zahvalnost, a zadaća nam je svima prenositi vrijednosti za koje smo se borili novim generacijama –  dodao je predsjednik Pavlović.

Prijemu su prisustvovali i član županijskog Odbora za branitelje Ernest Forjan te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

noć muzeja

FOTO Picoki učili o elektrografiji, fenomenu Đurđevačkih pijesaka i uživali u djelima Lackovića Croate, E. Janković Hapavel: Godišnje brojimo 18.000 posjetitelja

Pod geslom "Muzeji su važni" sinoć je diljem Hrvatske održana najveća kulturna manifestacija Noć muzeja. Kako je bilo u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti