FOTO: Održana utrka osoba s invaliditetom

08:03h
0
Utrka invalida // foto: Ivan Brkić

foto: Ivan BrkićNa koprivničkom Zrinskom trgu, u utorak je održana utrka osoba s invaliditetom, u sklopu aktivnosti 11. Europskog tjedna kretanja. Ova je utrka postala već tradicionalna, a podršku natjecateljima pružila su djeca iz koprivničkih gradskih vrtića, ali i brojni prolaznici te njihovi prijatelji i rodbina koji su navijali za svoje favorite. Utrke su bile podijeljene na kategorije kolica na električni pogon i one na ‘ručni.’

U utrci žena, prvo je mjesto odnijela Snježana Vrabel, drugo Katarina Jovan i treće Monika Čvagić. U utrci elektromotornih kolica najbolji je bio Ante Dukatić, iza njega Slavko Kuzmić pa Saša Pejić. Od teže pokretnih pobijedio je Josip Jagušić, drugi je bio Dubravko Jajetić pa Franjo Mustafa. Od sportaša je prvo mjesto zaslužio Miroslav Pleić, drugo Miro Borček, a treće Igor Balaško.

Bivši hrvatski olimpijac Branko Zorko je na kraju podijelio medalje najboljim natjecateljima.

Da je Grad Koprivnica osviješten je po pitanju mobilnosti i uključenosti osoba s invaliditetom, pokazuje i činjenica da je jedan od rijetkih u Hrvatskoj koji je razvio Strategiju jedinstvene politike za osobe s invaliditetom, kao i po angažiranosti institucija i njihovoj želji da osobama s invaliditetom omoguće ravnopravni pristup.

Program Europskog tjedna kretanja nastavlja se sutra, a trajat će sve do nedjelje.

 

foto: koprivnica.hr

{vsig}vijesti/09-2012/120919-invaliditet{/vsig}

čitam...