tople zrake i fini napici

FOTO Okupan suncem centar Koprivnice privukao građane na druženje, šaputanja i kavu te sudjelovanje u Danu narcisa

Baš svi su uživali u proljeću i svemu što ono nosi. Kako se budi priroda, drveće, biljke, cvijeće tako se budimo i mi i Koprivnica.

12:07h
0

Sunce je pokazalo svoje pravo lice. Tople zrake okupale su Koprivnicu, a njezini građani pohrlili su u centar grada željni druženja, šačice razgovora, šaputanja, ispijanja kave i smijanja.

Prekrasni topao subotnji dan idealan je i za šetnju u najnovijim proljetnim krpicama. A Koprivničanke i Koprivničanci poveli su i svoje klince u centar zbivanja.

Baš svi su uživali u proljeću i svemu što ono nosi. Kako se budi priroda, drveće, biljke, cvijeće tako se budimo i mi i Koprivnica.

Danas je, također, Dan narcisa koji se obilježava svake godine. Toga se dana prodaju narcisi, pri čemu su prikupljena sredstva namijenjena prevenciji i što ranijem otkrivanju raka dojke. Koprivničanke i Koprivničance i ove su se godine mogli vidjeti kako gradskim ulicama hodaju s narcisima i tako sudjeluju u ovoj akciji.

Prodaju žutih cvjetova tradicionalno je po 23. puta organizirala koprivnička Udruga žena s bolestima dojke Nada i Liga protiv raka Koprivničko–križevačke županije. Prodano je više od šest tisuća narcisa.

– Brojke kazuju da na državnoj razini godišnje oboli oko 2500 žena, dok nažalost borbu izgubi oko njih tisuću. Što se tiče podataka za broj oboljelih žena u našoj županiji i samome Gradu, oni ne postoje, ali se procjenjuje da se brojka kreće oko 70 – izjavila je predsjednica Udruge žena s bolestima dojke Nada Željka Zetović, a prenijele službene stranice Grada Koprivnice.

Osim prodaje narcisa, dijelili su se promotivni materijali i uputstva o samopregledu te savjeti u cilju ranog otkrivanja raka dojke.

Uz mnogobrojne građane, akciju su svojim prisustvom podržali i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec te zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan

Tko je sve guštao u ovom idealnom danu pogledajte u našoj velikoj fotogaleriji.

čitam...
Loading...