završna svečanost

FOTO Olimpijada čitanja okupila 215 sudionika, pročitali su 2447 knjiga

Na završnoj svečanosti u Gradskom parku, pred velikim brojem malih čitača i njihovih roditelja, dodijeljene su diplome svim sudionicima, a medalje i diplome najuspješnijim čitačima.

12:58h
0

Knjižnica i čitaonica Fran Galović u suradnji s Gradom Koprivnicom, uspješno je završila ljetni program Olimpijada čitanja 2021. 

Na završnoj svečanosti u Gradskom parku, pred velikim brojem malih čitača i njihovih roditelja, dodijeljene su diplome svim sudionicima, a medalje i diplome najuspješnijim čitačima.

U samom programu završnice Olimpijade čitanja sudjelovala je i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, dok su čitače bodrile i podržavale knjižničarke Danijela Petrić, Jasminka Vajzović, Ida Gašpar i Anastazija Vedriš uz prisustvo ravnatelja Karla Galinca.

U nešto više od dva mjeseca sudionici su pročitali ukupno 2447 knjiga, najviše od kada se program provodi, 12 knjiga u prosjeku po sudioniku. U proteklih pet godina provođenja Olimpijade pročitano je ukupno 3876 knjiga. Prve godine provođenja pročitane su 3,2 knjige po sudioniku. Prosjek je u 6 godina porastao za 4 puta! U 2021. godini djeca su prihvatila i novu mrežnu stranicu projekta dostupnu na poveznici www.olimpijadacitanja.org.

Polovica sudionika upisala se i online te su ocijenili i recenzirali 196 knjiga. Djeca i roditelji iskazali su veliko zadovoljstvo programom, a ovaj rezultat oduševio je i knjižničare. Dvoje učenika pročitalo je po 72 knjige, a njihova imena saznat će se na završnoj svečanosti.

Program financijski podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Koprivnica.

Najuspješniji čitači:

1.razred, sada 2. – David Kiš (72 knjige), Ella Schuster (41), Anamaria Van Bregt (33)

2.razred, sada 3. – Ena Jandrašic (50 knjiga), Iva Petrović(43), Vida Klasan i Leon Filip Razman (40)

3.razred, sada 4. – Maria Milanović Vugrač (72 knjige), Leona Salajpal (62), Maja Horvatić (57)

4.razred, sada 5. – Tera Lacković (31 knjiga), Klara Kovačić(27), Petar Lovasić (22)

Foto: Grad Koprivnica