Drugi pokušaj

FOTO Općina Molve prodaje nekretnine na Jadranu, načelnik Ivančan: U derutnom su stanju, bolje da novac uložimo u korist mještana

Bolje da se uloži na područje općine i eventualno danas-sutra kupi neki gotovi objekt koji bi bio pristupačan našim mještanima, pojašnjava Ivančan.

08:00h
0
Foto: molve.hr

Općina Molve nastojat će prodati svoje nekretnine u Novom Vinodolskom i Selinama kako bi dobiven novac uložili u korist vlastitih mještana.

Kao što nam je rekao načelnik Zdravko Ivančan, te su nekretnine godinama u vlasništvu općine, a od njih nema koristi te su samo opterećenje za financijsku situaciju, pogotovo nekretnina u Novom Vinodolskom.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Idemo u prodaju nekretnina, to je započela i prošla vlast, a mi sada nastavljamo. Riješili smo imovinsko-pravne odnose i sredstva planiramo uložiti na području naše općine. Samo nekretnina u Novom Vinodolskom nas košta oko 80 tisuća kuna godišnje za održavanje, to je preveliki iznos. Zgrada je u derutnom stanju i u nju bi trebalo uložiti jako puno. Bolje da se uloži na područje općine i eventualno danas-sutra kupi neki gotovi objekt koji bi bio pristupačan našim mještanima – pojašnjava Ivančan.

Procijenili su da se, s obzirom na stanje zgrade, ne isplati ulagati u nju kako bi se napravilo mjesto za ljetovanje, odnosno ne bi bilo profitabilno za općinu.

– Ta zgrada ne može biti ljetovalište jer nije registrirana za to, može eventualno biti hostel ako bi uložili još 2-3 milijuna kuna, a tada bi se postavilo pitanje povrata investicije, tko zna kada bi se vratila uložena sredstva, a kamoli zaradilo. To je praksa i ostalih gradova i općina, da prodaju nekretnine koje ne donose dobit, za nas je ona trenutno preveliki trošak – smatra načelnik.

Zdravko Ivančan // Foto: Matija Gudlin

Cijena te nekretnine je 6,5 milijuna kuna, sastoji se od dvije zgrade, tri garaže i dvorište površine 1762 metara kvadratnih.

S druge strane, za nekretninu u Selinama u općini se nadaju dobiti 500 tisuća kuna, a radi se o pašnjaku površine 1038 metara kvadratnih.

S obzirom na to da se na prvi natječaj za prodaju nekretnina nije javio nitko, Općina je sada raspisala poziv za usluge posredovanja u prodaji nekretnina, tj. potražit će agenciju koja će za njih pronaći kupca, a poziv traje do 15. rujna.

čitam...