Koprivničko društvo CK

FOTO OŠ Braća Radić i Srednja škola Koprivnica pobjednici Natjecanja mladih Crvenog križa

Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

10:27h
0
Natjecanje mladih Crvenog križa // Foto: GD CK Koprivnica

U Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom u subotu je održano 16. Natjecanje mladih Crvenog križa koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Natjecalo se 11 ekipa, od čega devet ekipa podmlatka i dvije ekipe mladeži.

Natjecanje je otvorio predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac, uz dobre želje ravnateljice novigradske škole Lidije Peroš.

Ekipe podmlatka i mladeži pokazale su svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja su u kategoriji podmlatka OŠ ‘Braća Radić iz Koprivnice s mentoricom Lidijom Molnar, a u kategoriji mladeži Srednja škola Koprivnica s mentorom Tomislavom Lončarom.

Mladi demonstriraju kako pružiti prvu pomoć // GD CK Koprivnica

Za njima u poretku slijede koprivnička OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ s mentorom Goraom Višakom, PŠ J. Generalića Hlebine, OŠ „F. Koncelak“ Drnje s mentoricom Marijom Zlatar, OŠ „Đuro Ester“ iz Koprivnice koju mentorira Miroslav Kanisek, OŠ „Prof. Blaž Mađer“ iz Novigrada Podravskog pod mentorstvom Kristine Ružić, OŠ Legrad i mentorica Marina Kovaček, OŠ „Andrije Palmovića“ iz Rasinje s mentoricom Višnjicom Sesvečan, OŠ Sokolovac uz mentoricu Jelenu Hunjadi i OŠ Gola koju je mentorirala Sandra Slama.

U kategoriji mladeži, osim Srednje škole Koprivnica, natjecala se još samo Obrtnička škola Koprivnica pod mentorstvom Hrvoja Blažeka.

Natjecanje GD CK Koprivnica uspješno je provedeno zahvaljujući domaćinu Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski te brojnim volonterima koji su, kao i dosadašnjih godina pomagali u organizaciji. Sveukupno na natjecanju je bilo oko 140 sudionika.

Pobjednicima predstoji međužupanijsko natjecanje 8. travnja 2017. godine u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici.

čitam...
Loading...