DOM MLADIH

FOTO Osnovna škola Đure Estera prekrasnim programom proslavila veliki rođendan

Bio je to treći dan proslave.

08:56h
0
Foto: Grad Koprivnica

Osnovna škola Đure Estera jučer je svečanim programom u Domu mladih proslavila veliki 60. rođendan.

Bio je to treći dan proslave nakon izložbe robotike, biologije, kemije, tehničke kulture i zapisa knjižnica, u Područnoj školi Vinica održana je Bajkaonica, u koprivničkoj Galeriji izložba 60 likovnih radova povodom 60. obljetnice škole, zatim promocija publikacije Mozaik slobodnih aktivnosti čiji su autori 52 učitelja, a u predvorju Doma mladih održana je izložba zadruge Đurđica. Sljedeći tjedan na rasporedu su sportski susreti.

– Svaki učitelj nosi u svome srce svako dijete kojemu je ikada bilo povjereno. Školu ne čini zgrada, školu ne čine materijalne stvari, već djeca, učitelji i roditelji. Nama, prosvjetnim djelatnicima važno je izgraditi mladog i dobrog čovjeka, koji će biti spreman susresti se s izazovima svijeta u koji ga šaljemo – kazala je ravnateljica Sanja Prelogović.

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić nakon čestitke rekao je kako su kroz školu prošlo mnogi učenici koji su danas uspješni ljudi.

– Važno je mladima dati osnovni dio odgoja i obrazovanja, kao i mnogo ljubavi i podrške, a brojne izvannastavne aktivnosti i projekti koje provodite daju im široki spektar znanja koja su im korisna dalje u životu. Na pragu smo uvođenja kurikularne reforme Škola za život te mogu reći kako se OŠ Đure Estera može već tako nazvati jer živi život – izjavio je Ljubić, a prenijele županijske stranice.

U ime Koprivnice, čestitku za 60. rođendan uputio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Zahvaljujući brojnim prošlim, sadašnjim i budućim generacijama učenika, nastavnika, ravnatelja i ravnateljica, svih djelatnika u cjelini, imamo školu koja je u jednu ruku uvijek bila ispred svoga vremena. Od svega srca vam zahvaljujem što radite za našu školu Đuro Ester jer samim time radite i za naš grad. Mogu vam reći da od jeseni idemo s prehranom u kuhinji u školi na Vinici, a od iduće godine idemo u rješavanje sportske dvorane OŠ Đuro Ester jer je ste to zaslužili za 60. rođendan – kazao je Jakšić, a prenijele službene stranice grada.

Proslavi su, također, prisustvovali bivši i sadašnji nastavnici, učenici, predstavnici škole prijatelja Olga Meglić iz Ptuja, ravnatelji osnovnih i srednjih škola, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te predstojnik Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Tihomir Kvakarić.

Loading...