dan škole

FOTO Osnovna škola Grgura Karlovčana velikom priredbom proslavila 55 godina rada

U svečanom dijelu programa nastupio je školski zbor pod vodstvom Kristine Benko Markovica, izveli su pjesmu Đurđevak grada, solistica je bila Iva Antolaš. Učenici PS Budrovac izveli su recitaciju Četiri čarobne riječi, a uslijedile su učenice šestih razreda s plesnom točkom Shake it off. 

13:21h
0
Foto: Jurica Karan

U sportskoj dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana upriličena je velika priredba povodom 55. obljetnice rada škole u trenutnoj zgradi. Ispred punih tribina mnogobrojnim učenicima, njih 683, obratio se ravnatelj Danijel Domišljanović. Iskoristio je priliku da se osvrne na sjajne rezultate učenika škole i da se zahvali gradonačelniku i Gradskom vijeću Grada Đurđevca što su omogućili ovakve uvjete u školi.

Gradonačelnik Janči je pak podsjetio na vremena dok je Županija bila vlasnik škole.

– Danas imamo jedan lijepi dan u školi, službeno otvaranje energetske obnove, a ja se moram sjetiti kako je to izgledalo prije pet godine kad je Županija bila osnivač. Sanitarni čvorovi su bili takvi da naša djeca nisu išla na wc, nego su išli doma na wc. Na krovu smo imali azbestne ploče, svi znamo koliko je to opasno. I ja sam bio učitelj, učitelji su sami kupovali materijale, sami su kupovali papir, markere, nosili su krede iz drugih škola i nisu se pokretala pitanja o tom problemu. Prije pet godina kada je Grad preuzeo osnivačka prava prvo su se riješili sanitarni čvorovi za učenike i nakon toga su krenula ozbuljna ulaganja u našu školu. U to vrijeme nije bilo ni namjere da se uvede e-dnevnik, a danas imamo dvije energetski obnovljene, predivne škole. Imamo nove kabinete za informatiku, kemiju, biologiju, fiziku, novu knjižnicu. Svi učitelji imaju laptope, sredstva za kućna usavršavanja, u svakoj učionici postoji projektor i pametna ploča i to je jedan standard koji je rijetkost u Hrvatskoj. Sprema se kompleta obnova svih područnih škola i ovdje novi restoran i nova kuhinja. Drago mi je da sam ovdje i da mi sami možemo odlučivati o sadašnjosti i budućnosti naše djece – kazao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U svečanom dijelu programa nastupio je školski zbor pod vodstvom Kristine Benko Markovica, izveli su pjesmu Đurđevak grada, solistica je bila Iva Antolaš. Učenici PS Budrovac izveli su recitaciju Četiri čarobne riječi, a uslijedile su učenice šestih razreda s plesnom točkom Shake it off.

Učenici PS Sirova Katalena izveli su recitaciju pjesme Dar, dok su plesnom točkom Dancing all day okupljene zabavili učenici PS Čepelovac.  Ema Lovrak i Laura Zvonar otpjevali su vlastitu pjesmu pod nazivom Fear of the future s kojom su nastupile na festivalu engleskog jezika. Borna Šimunic i Patricija Fuček otplesali su Đurđevačku polku, nagrađivanu koreografija s natjecanja plesnih parova. Ana Furdić izvela je krasnoslov vlastite pjesme Naša škola. PS Mičetinac otpjevala je Ja sam dečko za ženiti, dok je kao zadnja točka nastupila Etnoritmika.

čitam...
Loading...