FINANCIJSKA POTPORA

FOTO Osnovna škola Molve modernizirala je školsku kuhinju, promijenjen i sustav posluživanja hrane

Bili su potrebni grubi zahvati poput rušenja zida, mijenjanje električnih, odvodnih, vodnih i plinskih instalacija te keramičarski radovi, a nabavljen je i odsisni ventilator za napu.

12:38h
0
Foto: Općina Molve

Osnovna škola Molve uz financijsku potporu od 199.000,00 kn koju je uplatila Općine Molve modernizirala je školsku kuhinje.

Potreba za obnovom kuhinje bila je važna i zbog županijskog projekta zdrave prehrane za učenike pod nazivom Pametan obrok za pametnu djecu. No, kako bi učenicima mogli ponuditi obroke koje preporuča novi jelovnik, bila je potrebna adaptacija kuhinje i opremanje iste profesionalnim uređajima, a sve je moralo biti u skladu s HACCP certifikatom koji ima za cilj osiguravanje zdravstveno ispravne hrane.

Vrijeme proljetnih praznika iskoristilo se za radove na obnovi školske kuhinje. Bili su potrebni grubi zahvati poput rušenja zida, mijenjanje električnih, odvodnih, vodnih i plinskih instalacija te keramičarski radovi, a nabavljen je i odsisni ventilator za napu. Kuhinja se opremila profesionalnim namještajem i uređajima koji ubrzavaju procese kuhanja i pečenja hrane te pranja posuđa. Školska kuhinja konačno ima odgovarajuće skladište za hranu te veliki zamrzivač čime je konačno riješen i problem nabave namirnica unaprijed.

I učenici su se morali prilagoditi novoj kuhinji jer je promijenjen sistem posluživanja hrane. Dok im je do sada kuharica sve servirala na stolove, od proljetnih praznika se priučavaju na novi, samostalni način posluživanja. Općina Molve je još jednom pokazala kako brine o svojim školarcima.

čitam...
Loading...