Razne aktivnosti za učenike

FOTO Osnovna škola Molve zanimljivim aktivnostima obilježila Europski školski sportski dan i Europski dan jezika

15:28h
0
Obilježen Europski školski sportski dan // Foto: Ana Molnar

Hrvatske osnovne i srednje škole ove su se godine po prvi put pridružile ovoj vrijednoj manifestaciji sa zadatkom da što više djece u školi bude tjelesno aktivno.

U Hrvatskoj i u još 15 europskih zemalja ovog je petka, 30. rujna, obilježen Europski školski sportski dan.

Hrvatske osnovne i srednje škole ove su se godine po prvi put pridružile ovoj vrijednoj manifestaciji sa zadatkom da što više djece u školi bude tjelesno aktivno.

Učenici Osnovne škole Molve također su se pridružile obilježavanju. Učenici viših razreda obilježili su taj dan na školskom igralištu natjecanjem u graničaru. Tako su se u dvosatnoj aktivnosti natjecali 8a protiv 8b, 7a protiv 7b, 6a protiv 6b i peti razred protiv pobjednika šestih razreda.

Učenici nižih razreda također su se natjecali u graničaru u dvorani. Na kraju natjecanja učenici uključeni u izvannastavnu aktivnost Crvenog križa Dorijan Ivančan, Patricija Popec i Marija Elena Kolarić demonstrirali su učenicima nižih razreda kako pružiti prvu pomoć prilikom lakših ozljeda kao što su krvarenja nosa, ozljeda oka, ključne kosti i slično.

Nekoliko dana prije toga, 26. rujna, U Osnovnoj školi Molve obilježen je i Europski dan jezika, i to kroz nastavu hrvatskog jezika, engleskog jezika i dodatne nastave engleskog jezika.

Učiteljice su pripremile različite sadržaje o važnosti obilježavanja tog dana za školu, budući da je škola ove godine uključena u projekt Erasmus + pod nazivom Europska dimenzija u kurikulumu seoske škole.

Ovo je prva aktivnost projekta kojom je škola željela osvijestiti svoje učenike o Europskoj zajednici kojoj pripadaju. Isto tako, kroz različite aktivnosti učenici su učili o važnosti učenja stranog jezika te prevodili fraze na druge europske jezike.

čitam...