veselje za školarce

FOTO Osnovna škola prof. Franje Šignjara u Virju proslavila svoj dan plesnim i glazbenim programom

13:15h
0
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr

Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje u četvrtak, 22. ožujka proslavila je svoj dan, rođendan Franje Viktora Šignjara, a školarci su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili bogat programu kojemu je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Program je započeo plesom mažoretkinja pod vodstvom Sanjice Kovač te glazbenim nastupom učenica Umjetničke škole Fortunata Pintarića Lucije Večenaj i Adele Grčić, dok su članovi Medijske grupe izveli igrokaz Crvenkapica čiji je tekst napisala knjižničarka Đurđica Krčmar Zalar, a uvježbala ih je učiteljica Katarina Franjo.

Publici se također predstavila i Plesna skupina viših razreda koju vodi učiteljica Željka Kišić, a članovi Recitatorske grupe nižih razreda, učiteljice Sandre Grivić, u dvoranu su svojim veselim igrokazom dozvali proljeće. Uz recitacije učenice Marte Hasan, na čitanje novoga broja Maloga Virovca pozvale su učenice Nina Markov i Lana Stanešić, a cijeli je program bio prožet pjesmom i svirkom Pjevačkog zbora i Tamburaškog orkestra, voditelja Darka Gabaja. Pjevačkim solističkim nastupom izdvojio se Martin Barberic, a glazbenim Iva Puškaš.

Kao i svake godine na Dan škole, Odlukom Učiteljskog vijeća nagrađeni su najbolji učenici u radu izvannastavnih aktivnosti, a to su Martin Barberic iz 7. b te Iva Plemenčić iz 8. b razreda. Nagrade su im uručile pedagoginja Mira Sulimanec te ravnateljica škole Marica Cik Adaković.

Ravnateljica se gostima obratila i prigodnim govorom, u kojemu je istaknula kako su učenici bili posebno uspješni u brojnim natjecanjima u znanju i sportu te likovnom i literarnom stvaralaštvu. Uz ravnateljicu, gostima se obratila i pročelnica Ivančić naglasivši odličnu suradnju škole s Koprivničko-križevačkom županijom, kao i pročelnica Kristina Filipović u ime Općine Virje.

U predvorju škole održana je i svečana sjednica Učiteljskog vijeća proširena umirovljenicima i gostima, nakon čega je uslijedio nastavak druženja.