Fantastičan uspjeh

[FOTO] OSTVARENJE SNA Sjećate se genijalnog Tomislava Glavice i električnog automobila? Dobio je posao snova kod Mate Rimca: Kad su me pozvali, totalno sam se zbunio, a sada radim ono što volim

Zanimljivo je da su Tomislav i njegovi prijatelji inspiraciju za završni rad dobili upravo tijekom posjeta auto-kući Mate Rimca na maturalnom putovanju.

17:00h
0
Foto: Rimac Automobili

Sjećate li se trojice mladih genijalaca iz koprivničke Obrtničke škole koji su prošle godine bili glavna zvijezda zahvaljujući svom jedinstvenom završnom radu, pravom električnom automobilu? Jednome od njih ostvario se san.

Tomislav Glavica, dio tročlanog tima koji je od dijelova sa svih strana sastavio potpuno funkcionalno vozilo, dobio je posao kod planetarno slavnog proizvođača električnih jurilica Mate Rimca!

Ako još uvijek postoji netko tko to ne zna, Rimac Automobili su svjetski poznata tehnološka tvrtka, proizvođači elektrokomponenata i ključnih elektrifikacijskih sustava i, naravno, nevjerojatnih sportskih automobila. Ovaj fantastičan uspjeh Tomislav je nedvojbeno ostvario vlastitim talentom, znanjem i voljom za rad, no otkrio nam je da je i portal ePodravina malo pomogao. Naime, u molbi za posao priložio je i članke koje smo objavljivali o njemu, Kristianu Savki i Mati Todoroviću te njihovom električnom automobilu.

Tomislavu se ostvario san // Foto: Rimac Automobili

Kako je uopće došlo do toga da radi u Rimac Automobilima, sam nam je ispričao.

– Na ovaj posao odlučio sam se prijaviti jer sam od malena bio zaljubljen u struju i popravljanje razno-raznih elektroničkih uređaja. Vidio sam oglas na stranici od Rimac automobila i odlučio poslati životopis nadajući se naravno najboljem. Tada sam radio u drugoj tvrtki koja nema veze sa ovom i kada su mi javili da su me pozvali na razgovor od silnog uzbuđenja zbunio sam se se totalno – prisjetio se Tomislav.

O Rimcu ima samo najbolje mišljenje, što se njega tiče, bolji poslodavac za njegove ambicije i interese u Hrvatskoj ne postoji.

Tri genijalca iz Obrtničke škole od dijelova skutera, viličara, automobila i materijala sa svih strana izgradili nevjerojatnu električnu jurilicu // Foto: Matija Gudlin

– Tvrtka me privukla svojim inovacijama i tehnologijom koju razvijaju. Mogu sa sigurnošću reći da je Mate Rimac najbolji poslodavac u Hrvatskoj. To mislim zato što tu ima mjesta za napredak. Kada sam god od kolega išta pitao, našli su vremena da mi i obrazlože svoj odgovor te ga potkrijepe primjerima. Kao što sam i prije spomenuo, tehnologija me zanima od malih nogu, a ovdje mogu iskoristiti svoje znanje i ideje – uvjeren je mladi Tomislav.

Njegovo radno mjesto je tehničar za testiranje, a zadaća mu je testirati baterije i motore u raznim uvjetima. S obzirom na to da se Rimčevi automobili pogone upravo baterijama, to je itekako odgovoran posao. Ipak, uživa svakog dana na svom novom poslu i to ne skriva.

– Prvi dan na poslu mi je izgledao odlično, kolege su se ponašali prema meni kao da tamo radim godinama. Zbog toga sam se osjećao opuštenije i bilo mi je lijepo raditi. Odlazim na posao sa smiješkom jer znam da ću vrijeme provesti radeći nešto što volim i za to ću biti plaćen. Iskreno, ne osjećam se kao da dolazim na posao već u svoju sobu raditi na nekom projektu – priznaje Tomislav.

Foto: Rimac Automobili

Zanimljivo je da su Tomislav i njegovi prijatelji inspiraciju za završni rad dobili upravo tijekom posjeta auto-kući Mate Rimca na maturalnom putovanju, tako da se krug zatvorio na najbolji mogući način za mladog Koprivničanca. U Rimčevoj tvornici bez sumnje će imati neograničen prostor za rast, učenje i usavršavanje, a kako i ne bi kada njegovi automobili svakim pojavljivanjem postaju svjetska senzacija.

Foto: Rimac Automobili
Foto: Rimac Automobili
Foto: Rimac Automobili
Foto: Rimac Automobili
Foto: Rimac Automobili
Foto: Rimac Automobili
Foto: Rimac Automobili
Foto: Rimac Automobili
Foto: Rimac Automobili
Foto: Rimac Automobili
Foto: Rimac Automobili