KUD MARIJAN PAVLEKOVIĆ

FOTO Otrovanec na Susrete folklora privukao brojne zaljubljenike u tradiciju

Zahvaljujući susretima ovog društva, kroz ovo malo mjesto prošlo je već 50-ak raznih društava iz cijele Hrvatske.

10:13h
0
Foto: Foto Begović

Već 14. godinu za redom Kulturno-umjetničko društvo Marijan Pavleković – Pajo u Otrovancu je organiziralo Susrete folklora na kojima se uz domaćine predstavljaju i druga društva i udruge iz nekoliko županija.

Ove godine na susretima bogatim tradicijom i običajima iz svoga kraja predstavili su se Zavičajna udruga Kordunaša Korana Zagreb, KUD Đeram iz Viljeva, KUD Podravac iz Sopja, KUD Prugovac i Folklorna udruga Kloštar Podravski, kao i domaćini u čije je ime brojne goste pozdravila predsjednica Mirjana Gomerčić.

Prisutne je pozdravio i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. Zahvaljujući susretima ovog društva, kroz ovo malo mjesto prošlo je već 50-ak raznih društava iz cijele Hrvatske, a njegovo ime, kao i ime županije društvo je proneslo kroz brojna mjesta diljem Hrvatske.

Kulturno-umjetničko društvo Marijan Pavleković-Pajo postoji od 2004. godine te s ponosom nosi ime preminulog člana i inicijatora osnivanja ovog društva. Broje 20-ak članova, a nedavno su im se pridružile četiri djevojčice koje su, kaže predsjednica M. Gomerčić, njihova budućnost.

Društvo već dvije godine vodi Marija Osmanović koja je svojim znanjem i iskustvom njihov rad podigla na višu razinu.

čitam...
Loading...