preko 350 jaja

FOTO Otvorena Izložba domaćih i europskih pisanica, možete ju razgledati do petka

Također, osim pisanica na ovoj izložbi, ispred Kapele sv. Marka Križevčanina možete vidjeti i jedno veliko uskršnje jaje.

09:30h
0

U organizaciji Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva Lipa na samu Cvjetnicu, 14. travnja 2019. godine otvorena je tradicionalna Izložba domaćih i europskih pisanica.

Brojne škole, vrtići, udruge i pojedinci prikazali su na koji se sve način mogu ukrasiti jaja te oduševili brojne posjetitelje izložbe.

Okupljene je na početku pozdravila predsjednica Udruge Lipa Branka Gold nakon čega je povijest i običaje ukrašavanja pisanice predstavila profesorica Valentina Hrg.

Okupljene su pozdravili i kapelan Dominik Jaić, velečasni Mihajlo Simunović te zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji je izložbu proglasio otvorenom uputivši zahvalu Udruzi Lipa na organizaciji ove izložbe već 17-tu godinu za redom.

Na izložbi je moguće vidjeti preko 350 ukrašenih jaja, a svi zainteresirani mogu posjetiti izložbu svakim danom od 16 do 19 sati sve do petka, 19. travnja.

Također, osim pisanica na ovoj izložbi, ispred Kapele sv. Marka Križevčanina možete vidjeti i jedno veliko uskršnje jaje.

čitam...