Osnovna škola Ljudevita Modeca

FOTO Otvorena izložba Križevačkih glagoljaša

14:03h
0
Podijeli objavu
Foto: krizevci.hr

U Gradskoj knjižnici Franjo Marković od 14. ožujka do 10. travnja 2017. godine izloženi su radovi nastali na proslavi 10. obljetnice djelovanja Križevačkih glagoljaša Osnovne škole Ljudevita Modeca pod nazivom Glagoljam, dakle jesam.

Radove je izradilo pedesetak učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca uz pomoć voditeljica radionica Danijele Srbljinović, Marijane Burda, Danijele Zagorec, Blaženke Đukec, Senke Pleše i Tamare Vrhovec. Održano je i pet kreativnih radionica: Glagoljica i quilling, Glagoljica u salvetnoj tehnici, Glagoljica u žici, Glagoljički grafit i Glagoljica i lutkice.

Na svečanom otvorenju izložbe održanom 14. ožujka dobrodošlicu u ime Gradske knjižnice poželjela je profesorica Martina Majdak, a ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražen Bokan izrazio je zadovoljstvo što u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca postoji glagoljaška družina već deset godina i što su generacije djece pobliže upoznale najstarije hrvatsko pismo.

Zahvalio se i profesorici Martini Valec-Rebić, koja je osnovala glagoljašku skupinu, sadašnjoj voditeljici glagoljaša profesorici Danijeli Srbljinović te svim ostalih učiteljima koji su sudjelovali u proslavi obljetnice i postavljanju izložbe: Luciji Martinčić, Senki Pleše i Tihomiru Pleši.

Nekoliko riječi o izložbi uputile su i profesorice Martina Valec-Rebić i Danijela Zagorec, a na kraju predstavljanja ravnatelj Bokan službeno je proglasio izložbu otvorenom.

Podijeli objavu