Prognoza za silvestrovo

FOTO Pahulje su prekrile križevačke ulice, a znamo i čeka li nas snijeg u najluđoj ovogodišnjoj noći

15:45h
0
Zabijelili se križevački krovovi // FOTO: Admir Sinani

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda naše krajeve očekuje uglavnom vedra i hladna Stara godina bez padalina, mjestimice s mogućom maglom.

Snijeg je danas zabijelio Križevce, prekrio njegove ulice, trgove i krovove i tako donio dašak blagdanske atmosfere u ovu dosad neobično sušnu zimu.


Ipak, mnoge koji će ove godine ispratiti staru i dočekati novu na gradskim trgovima, parkovima i ostalim vanjskim prostorima, dočekat će drukčije vremenske prilike.

Ovaj prosinac s vrlo malo padalina u istom će se tonu nastaviti do samog kraja, tako da prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda naše krajeve očekuje uglavnom vedra i hladna Stara godina bez padalina, mjestimice s mogućom maglom.

Isto tako, vedra novogodišnja noć, možda s pokojim oblačkom na nebu, no padalina ne bi trebalo biti. Temperature će biti ispod nule, odnosno kretat će se oko -5 Celzijevih stupnjeva.

Tako ove godine nakon nimalo bijelog Božića nećemo imati niti bijelo Silvestrovo, no za boravak na otvorenom i dobar provod suha i vedra noć sasvim je prikladna.

čitam...