Rekonstrukcija i revitalizacija

FOTO PAMETNO I MODERNO Otvoreno novo igralište škole A. N. Gostovinski

Igralište će primarno pokrivati potrebe nastave Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, ali u slobodne sate građani će se naravno moći koristiti njime.

12:06h
0
Foto: Matija Gudlin

U sklopu velike revitalizacije Gradskog parka u Koprivnici danas je i službeno otvoreno igralište kod Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. U povodu otvorenja organiziran je cjelodnevni sportski program koji će se provesti u sklopu projekta Sport Cannot Stop at Borders, SportOverBorders.

Na samom igralištu nalaze se sportski tereni za nogomet, rukomet, košarku, tenis, badminton, ali i ono najvažnije prva prava atletska staza u Koprivnici.

Atletska staza još uvijek nije u potpunosti završena, nedostaje joj završni sloj koji će joj dati crvenu boju i crte, a bit će spremna za Dan atletike koji se održava drugog vikenda.

Igralište će primarno pokrivati potrebe nastave Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, ali u slobodne sate građani će se naravno moći koristiti njime. Sportske terene građani će unaprijed rezervirati uz pomoć aplikacije o kojoj smo već pisali.

– Drago nam je da su se naši prijatelji iz Mađarske i Čazme uključili u projekt SportOverBorders koji je sastavni dio programa otvorenja terena, želimo im srdačnu dobrodošlicu i nadamo se da će nam doći opet – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Unatoč jasnim znakovima upozorenja i apeliranju na građane da svojim ponašanjem ne nanose štetu igralištu i prije samog otvorenja vidljiva su manja oštećenja na podlogama, no prema riječima odgovornih ona će se ukloniti dodavanjem završnog sloja.

– Svi naši apeli očito ne nailaze na plodno tlo, ono što spremamo u narednom vremenu je postavljanje video nadzora pa se nadamo da će se tako suzbiti ono što se događalo proteklih dana – dodao je Jakšić

Vrijednost samog igrališta i okolnih radova procjenjuje se na oko 2 milijuna kuna.

Mladi sportaši iz Hrvatske i Mađarske danas će odmjeriti snage u atletici, štafeti 4×100 metara, košarci, nogometu i badmintonu.

– Događaj koji smo danas organizirali jedna je od aktivnosti u sklopu projekta SportOverBorders u kojem je grad Koprivnica partner zajedno sa Mađarskim gradovima i Čazmom – rekla je Lana Zlojutro, koordinatorica projekta.

Projekt je sufinanciran iz programa Intereg 5a prekogranične suradnje Mađarske i Hrvatske, a njegov cilj je poticanje zdravog načina života među mlađom, ali i ostalom populacijom. Tijekom 18 mjeseci trajanja provodi se niz sportskih aktivnost od kojih je među glavnima organizacija trening kampova za mlade u svim gradovima koji su partneri u projektu.

– Sudionici će se danas u Koprivnici natjecati u četiri sporta, nogometu, košarci, badmintonu i atletici. Posebno se zahvaljujemo Gimnaziji Fran Galović koja je naš lokalni partner u projektu – dodala je Lana.

Također predstavit će se i sportski klubovi s područja grada, a svi zainteresirani moći će zaplesati zumbu.

Trajanje ovog djela programa planirano je do 14 sati kada će biti i dodjela nagrada najuspješnijima.

Teren novouređenog igrališta isprobat će nešto ‘stariji’ sportaši, legende koprivničkog sporta koji će snage odmjeriti u tenisu, rukometu, nogometu, košarci i badmintonu od 17 do 20 sati.

 

čitam...