vrijedni radovi

FOTO Pavlović ugostio Korena i Sobotu, zajedno obišli obnovljenu cestu i nove asfaltirane odvojke

Isto tako, otišli su i do Prugovca gdje su obišli radove na odvojcima u naselju, odvojcima koji najčešće vode do vinograda po kojima je Prugovac najpoznatiji.

13:46h
0

Župan Darko Koren zajedno sa svojim zamjenikom Darkom Sobotom danas prijepodne došao je u goste kod Siniše Pavlovića, načelnika općine Kloštar Podravski. Pavlović ih je srdačno dočekao, a u službenom protokolu bio je obilazak radova u kojima je Županija pomogla općini.

Zajedno su obišli radove na lokalnoj cesti između Kloštra Podravskog i Kozarevca vrijedne više od 600 tisuća kuna, dok je dionica velika 1470 metara. Općina je sudjelovala s 20 posto sredstava, dok je ostali iznos išao na teret Županijske uprave za ceste, odnosno Županije čiji su vodeći ljudi danas došli u Kloštar Podravski.

– U proteklih pet godina uspjeli smo obnoviti kompletnu dionicu ceste od Kloštra Podravskog do Kozarevca u dužini od šest kilometara. Taj projekt je potvrda naše odlične suradnje sa Županijom i Županijskom upravom za ceste. U planu su i nova ulaganja u prometnice na našem području za koja također očekujemo financijsku podršku Županije – izjavio je Siniša Pavlović.

Isto tako, otišli su i do Prugovca gdje su obišli radove na odvojcima u naselju, odvojcima odvojcima u Ulici Matije Gupca i u Ulici Duga.

– Projekt je nastavak naših ambicija da asfaltiramo sve nerazvrstane ceste na području općine, prioritetne su one na kojima se nalaze naseljene kuće. S ovom investicijom svi odvojci u Prugocu imat će asfalt. Planiramo asfaltiranje odvojaka i u ostalim općinskim naseljima kako bi svi mještani imali asfaltirani prilaz do kuća, za što očekujemo potporu iz državnog proračuna – rekao je Pavlović.

Asfaltiranje odvojaka u Prugovcu procijenjeno je na 431 tisuću kuna od čega 147 tisuća dolazi iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Svi radovi trebali bi završiti drugi tjedan.

čitam...