FOTO // Pedijatrija koprivničke bolnice dobila vrijedno priznanje ‘Bolnica prijatelj djece’

15:14h
0
Mališani iz dječjeg vrtića Tratinčica najviše su se razveselili medvjediću Linu // Foto: Zvonimir Markač

Akcija “Za osmijeh djeteta u bolnici” pokrenuta je još 1999. godine, a koprivničkoj bolnici trebalo je nešto više vremena kako bi zadovoljila sve (zahtjevne) programske uvjete za dobivanje laskave titule. U tome im je puno pomoglo i Društvo naša djeca Koprivnica.

Pedijatriji koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” danas je uručeno priznanje “Bolnica prijatelj djece”.


– Odrasli su dužni kroz sve naše akcije, od kupanja i skakanja do nogometa, osmisliti život djeteta. Najveća je blagodat djeci omogućiti normalan život – istaknula je dr. Dubravka Lipovac ispred središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici”, koja i dodjeljuje laskavu titulu.

Dr. Dubravka Lipovac šefici pedijatrije dr. Maji Toth Mršić uručuje vrijedno priznanje // Foto: Zvonimir MarkačOna je dr. Maji Toth Mršić, šefici pedijatrije u koprivničkoj bolnici, i predala ploču s prigodnim naslovom “Bolnica prijatelj djece”.

– Dobivanje ovog priznanja rezultat je velikog procesa i promjena koje su se događale dugi niz godina. Prije 20-ak i više godina bolnice su bile zatvorene u smislu posjeta. U posjete se moglo ići na pola sata, sat, a roditelji nisu mogli sudjelovati u njezi djeteta. Boravak roditelja izvan vremena posjeta nije bio moguć, a o postojanju apartmana, odnosno cjelodnevnog boravka roditelja uz dijete, moglo se samo sanjati – rekla je šefica pedijatrije.

Akcija “Za osmijeh djeteta u bolnici” pokrenuta je još 1999. godine, a koprivničkoj bolnici trebalo je nešto više vremena kako bi zadovoljila sve (zahtjevne) programske uvjete za dobivanje laskave titule. U tome im je puno pomoglo i Društvo naša djeca Koprivnica.

Šefica pedijatrije dr. Maja Toth Mršić i sanacijska upraviteljica bolnice Sandra Sinjeri // Foto: Zvonimir Markač– Počeli smo s postupnim produživanjem vremena posjeta, neki su uz svoje dijete i 24 sata. Skratili smo boravak djeteta u bolnici i danas je on oko 4,8 dana. Primamo samo onu djecu koja se drugačije ne mogu liječiti. Imamo i dnevnu bolnicu. Puno smo radili na oplemenjivanju bolničkog prostora, bojama i slikama. Dobili smo vrijedne donacije. Osmislili smo i sudjelovali u brojnim programima za djecu – dodala je dr. Maja Toth Mršić.

Sanacijska upraviteljica bolnice Sandra Sinjeri čestitala je svim zaposlenicima pedijatrije na dobivenom počasnom nazivu.

– Uvjeti će se sigurno poboljšati nakon izgradnje novog odjela pedijatrije. Početak izgradnje očekujemo još ove godine – kazala je ona.

Ponosna je bila i gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak.

– Postigli smo nešto na čemu smo dugo radili, a to je humaniji pristup našoj djeci. To ne bismo postigli bez brige i njege osoblja i brojnih volontera – kazala je ona.

Svečanost uručenja vrijednog priznanja koprivničkoj bolnici prigodnim nastupom uveličali su, i pobrali veliki pljesak brojnih okupljenih uzvanika, mališani iz vrtića Tratinčica, članovi dječje grupe KUD-a Glogovac i mlađe tamburaške grupe KUD-a Delovi te vokalni sastav LIMS.

Na svečanosti su nastupili i mladi članovi KUD-a Glogovac i Delovi // Foto: Zvonimir Markač

Među brojnim uzvanicima bio je i koprivničko-križevački dožupan Ivan Pal // Foto: Zvonimir Markač

Vodeći ljudi Grada Koprivnice i šef Podravkine uprave Zvonimir Mršić na svečanosti u bolnici // Foto: Zvonimir Markač

čitam...