pokretači

FOTO Peteročlana obitelj iz Zagreba odlučila preseliti u Koprivnicu, jedna stvar ih je posebno privukla

Ana-Marija ima korijene u našemu kraju, a djeca su školske praznike često provodila ovdje kod rodbine.

16:00h
0
Obitelj Rožac

Obitelj Rožac koju čine roditelji Ana-Marija i Davor te djeca Jana (11), Borna (9) i Petar (2) na samom početku rujna ove godine iz Zagreba se preselila u Koprivnicu.

Svoje su preseljenje planirali tako da djeca u novoj školskoj godini mogu krenuti u školu u
Koprivnici, a iako su imali teškoća u pronalasku kuće kakvu su željeli, naposljetku
su uspjeli i pronašli dom po svojoj mjeri.

– Na preseljenje smo se odlučili Koprivnicu da bismo svojoj mogli omogućili kvalitetniji, sigurniji, ali i ispunjeniji život – kažu nam, a najvažnije im je što nema prometnih gužvi i djeca mogu sama kamo požele.

Ana-Marija ima korijene u našemu kraju, a djeca su školske praznike često
provodila ovdje kod rodbine.

– Svaki su se puta u Zagreb vratili oduševljeni što u Koprivnici mogu sami u grad i što nema velikih gužvi pa su i sama inicirali preseljenje. Danas su sretni jer samostalno idu kod prijatelja ili na treninge ili se voze biciklom i to je velika prednost – pričaju.

U Zagrebu su ih na treninge morali voziti roditelji, a bicikl su rijetko vozili zbog velikih gužvi u prometu. Ana-Marija i Davor na posao putuju u Zagreb, no to im, kažu, nije problem jer kada su živjeli u Zagrebu u automobilu su provodili i više vremena nego danas.

Cijela se obitelj bavi sportom. Davor je magistar kineziologije, predaje judo na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, trener je u Hrvatskoj paraolimpijskoj judo reprezentaciji te višestruki dobitnik mnogobrojnih medalja iz juda i ju-jitse.

Osvojio je tri zlatne medalje na svjetskim prvenstvima, a 2009. godine je na svjetskom prvenstvu u Izraelu postao apsolutni prvak u Dennis Survival Ju-Jitsu.

Ljubav prema ovim sportovima odlučio je donijeti i u Koprivnicu pa je uz pomoć Sportske zajednice grada Koprivnice osnovao Judo klub Koprivnica, prvi judo klub u Koprivnici,
ali i Koprivničko-križevačkoj županiji.

– U koprivnički judo klub mogu se učlaniti djeca i odrasli, a za treniranjem postoji veliki interes jer pozitivno utječe na psihosomatski razvoj – napominje.

Obitelj Rožac tako je od samog dolaska u Koprivnicu postala pokretač novih mogućnosti u gradu te je osim svojim dolaskom, život u gradu obogatila novim sadržajima.

Tekst i fotografije preuzeti iz Koprivničkog godišnjaka.

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW