Veliki uspjeh Picoka

FOTO Picokijadu pohodilo 35.000 posjetitelja, Podrafest zaljubljenici u folklor od Varaždina do Osijeka, a već je počela organizacija za 2018. godinu

Na 50-ak priredaba preko 3000 sudionika oduševilo je mnogobrojne posjetitelje. Među programskim novitetima bio je i onaj u scenskom spektaklu legende o Picokima. Imali smo i koncertne atrakcije sa spektakularnom produkcijom. Također, tu je bio i 3D mapping, enološka priredba s vinarima iz čitave regije te pitoreskno srednjovjekovno selo. U ovogodišnju Picokijadu uložen je enormni trud, uputio nas je Fuček.

17:00h
0
Hrvoje Janči i Mario Fuček // Foto: Martina Maloča

Iza Đurđevčana je 49., prema procjeni gradske Turističke zajednice, jedna od najuspješnijih Picokijada. Direktor Mario Fuček izvijestio je kako ju je pohodilo preko 35.000 posjetitelja iz čitave Hrvatske i regije.

– Na 50-ak priredaba preko 3000 sudionika oduševilo je mnogobrojne posjetitelje. Među programskim novitetima bio je i onaj u scenskom spektaklu legende o Picokima. Imali smo i koncertne atrakcije sa spektakularnom produkcijom. Također, tu je bio i 3D mapping, enološka priredba s vinarima iz čitave regije te pitoreskno srednjovjekovno selo. U ovogodišnju Picokijadu uložen je enormni trud – uputio nas je Fuček.

Kao dio razloga za zadovoljstvo organizatora istaknuo je i rekordni broj sponzora, kao i potrošnju te izuzetnu promidžbu i sustavnu organizaciju, te je najavio još veći trud oko jubilarne 50. obljetnice prvog scenskog uprizorenja.

– Organizacija Picokijade za 2018. već je počela i već imamo planove za iduću godinu, kako su posjetitelji prepoznali ovaj događaj kao vrhunski turistički proizvod – Fučekove su riječi.

Zadovoljstvo uspjehom Picokijade // Foto: Martina Maloča

Paralelno s tim, iduće se godine obilježava i 10 godina prestižne titule EDEN-a odnosno obljetnica postajanja Đurđevca Europskom destinacijom izvrsnosti u njegovanju materijalne kulturne baštine, od čega će se polaziti kao temeljnom vodiljom organizacije nagodinu.

Gradonačelnik Hrvoje Janči također je ovogodišnju Picokijadu istaknuo kao jednu od najuspješnijih.

– Čestitam predsjedniku Turističke zajednice i velikom broju ljudi uključenih u organizaciju svih događanja – zadovoljan je gradonačelnik.

Podrafest je bitan segment Picokijade // Foto: Martina Maloča

Dogradonačelnica Kristina Benko Markovica, ovaj put u svojstvu organizatorice Podrafesta, predstavila je ovu priredbu unutar Picokijade osmišljenu da njeguje i prezentira nematerijalnu kulturnu baštinu kojom Đurđevac i Podravina obiluju.

– Moje je ime u ovom kontekstu usko vezano uz sam folklor i etno priredbe kroz cijelu Picokijadu, a koje su već u petak počele s dječjim folklorom iz Mađarske. Cilj centralne etno priredbe Podrafest jest pružiti bogat folklorni program te već nekoliko godina za redom u Đurđevac dovodimo renomirane i regijski najjače amaterske folklorne ansamble. Nastupio je, a i u samoj organizaciji sudjelovao i domaći KUD “Petar Preradović” – izvijestila je K. Benko Markovica te istaknula kako su na ovaj događaj doputovali zaljubljenici u folklor od Varaždina do Osijeka.

Kristina Benko Markovica // Foto: Martina Maloča

čitam...