estetska kirurgija

FOTO Pitali smo vas što mislite o sve češćoj pojavi, povećanju ženskih grudi, odgovori će vas iznenaditi!

18:00h
0
Ilustracija dekoltea // ingimage.com
Ilustracija // ingimage.com

U Hrvatskoj je ugradnja implantata u grudi već godinama među top tri najčešće estetske operacije koja više nije rezervirana samo za poznate zvijezde.


Veličinu grudi većinom određuje genetika, tjelesna težina i trudnoća. Grudi su jedan od simbola ženstvenosti pa je stoga i poznata Venera iz Willendorfa prikazana kao rasna božica plodnosti i žena.

U zadnje je vrijeme dosta popularno i smanjenje grudi jer velike grudi mnogim ženama zadaju zdravstvene poteškoće.

Upitali smo naše sugrađane što misle o takvim operacijama, koliko one koštaju i misle li da se vidi razlika između prirodnih i umjetnih grudi.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Ja sam za povećanje, povećala bih grudi. Mislim da takva operacija košta nekih 15-20 tisuća kuna. Smatram da se umjetne grudi uvijek skuže, ali mi to ni najmanje ne smeta – govori nam Katarina.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Zavisi o osobi, treba li joj povećanje ili ne, ako joj treba onda je u redu. Istog sam mišljenja i o smanjivanju grudi, ako nekome treba zašto ne. Mislim da takve operacije koštaju oko dvije do tri tisuće kuna. Naravno da se to onda i primijeti, ne izgleda prirodno – rekao je Josip.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Smatram da je prirodno najbolje, ne sviđaju mi se umjetne grudi. Ako netko ima male onda su male lijepe, ako ima velike onda su velike ljepše. Takva operacija košta previše, ne znam, oko 15 tisuća eura – pogađao je Ivan.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Pa ako se nekome to sviđa neka si poveća ili smanji, zašto ne. Što se tiče cijene to ovisi kod koga radiš. Iskreno, mislim da se vidi dok je nešto umjetno – ističe Filip.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Tko voli nek izvoli. Osobno ne bih išla na povećanje. Mislim da to košta oko 16 tisuća kuna – izjavila je Tatjana.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– To je stvar ukusa svake žene, ja svoje ne bih povećala. Mislim da cijena ovisi o tome u kojoj klinici se radi i u kojoj zemlji – kazala je Vlasta.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Tko hoće neka si poveća. Ja ne bih išla na operaciju, zadovoljna sam sa svojim grudima. Mislim da takve operacije koštaju dvije do tri tisuće eura – riječi su Gordane.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Tko voli nek izvoli. Mislim da povećanje grudi nije jeftino, mislim da sigurno košta par tisuća eura. Ako bi moja djevojka imala jako male grudi ne bi mi smetalo da ih poveća – zaključio je Matej.

 

čitam...