ČUVAR USPOMENA

FOTO Pitomača odala počast svojem velikanu Marijanu Jergoviću

Uzvanici, slušatelji i gledatelji okupili su se u Kinosali na memorijalu Čuvar uspomena.

14:22h
0
Foto: Foto Begović

Pitomača je u nedjelju deveti put zaredom proslavila svog velikana. Uzvanici, slušatelji i gledatelji okupili su se u Kinosali na memorijalu Čuvar uspomena kako bi odali počast utemeljitelju pitomačkog festivala, inicijatoru glazbene škole u Pitomači te javnom, društvenom i političkom entuzijastu dr. Marijanu Jergoviću.

Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić održao je zdravicu u njegovu čast te je time otvoren bogati glazbeni program u kojem su sudjelovali Podravski Mužikaši, TS Svirci moji, vokalna skupina Gorbonuk, The Fusion, Ana Fortuna, Lea Lovrenčić, Dražen Žanko, Đuka Čaić, Antonio Vrbički, Zoran Mišolongin i učenici Glazbene škole dr. Marijana Jergovića Julija, Lana, Lorena, Lucija i Jan.

Organizator događaja, kroz koji su posjetitelje proveli voditelji Ines Giba Jambrišak i Trpimir Markotić, bio je Centar za kulturu Drago Britvić iz Pitomače. Načelnik Grgačić ovom je prilikom uručio mali znak pažnje Ladislavi Jergović, supruzi Marijana Jergovića

Manifestaciji su nazočili i saborski zastupnik Josip Đakić i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

čitam...
Loading...