HRVATSKI KUP

FOTO Po jedan pogodak u svakome dijelu dovoljan Slaven Belupu za pobjedu protiv Karlovca

Pogotke za koprivničkog prvoligaša postigli su Zapata i Krstanović.

20:23h
0
Foto: NK Slaven Belupo

Sredinom ovoga tjedna igraju se susreti šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog kupa. Podsjetimo, o spektaklu u Pitomači, virovitičko-podravskoj općini u koju je stigla moćna Rijeka, pisali smo ovdje.

Nama zanimljiv dvoboj igrao se i u Karlovcu gdje je kod istoimenog domaćina gostovao Slaven Belupo. 

Trener domaćina Sreten Ćuk prvih 11 posložio je u 4-1-4-1 formaciju s Bogovićem na vratima, Prpićem, Vratarićem, Oršolićem i Đoparom u zadnjoj linije ispred koje je ordinirao Olmo, ali Carlos, brat znatno poznatijeg Danija. Četvorku u sredini činili su Čolić, Mićunović, Pamić i Bagarić, dok je u vrhu stajao Mamić. Zoran Zekić nije pretjerano izmiješao sastav protiv člana Treće HNL Središte, kako to nerijetko biva kada se u ovoj fazi natjecanja susretnu prvoligaši s niželigašima. Na teren je, stoga, izveo inače prvoga vratara Čovića, Godu, Zirduma, van Bruggena i Boseca kao posljednju četvorku te Parackog i Mlinarića u sredini. Brković je dobio nešto ofenzivniju poziciju u sredini, kao i Glavčić i Zapata. U vrhu – Hadžić.

Glavni sudac utakmice bio je Ivan Vučković.

Zoran Zekić // Foto: NK Slaven Belupo
Zapata, 0:1

Prvu izglednu situaciju, i to vrlo atraktivnu, stvorili su domaćini iz grada na četiri rijeke. S ruba kaznenog prostora pucao je Čolić. Zahvatio je loptu dok je skakala po travnjaku, efektno opalio pod gredu, što je Čović atraktivno zaustavio.

Na drugoj strani Slaven je prijetio ponajprije preko Zapate, kolumbijskog ofenzivca koji je nadirao s krila. Više je puta pucao, sve dok u 38. minuti nije zabio. Uz mrvicu sreće, koju isto tako valja izazvati kako bi vas nagradila, pogodio je prvi kut suparničkih vratiju, prevarivši čuvara mreže Bogovića.

Bio je to i jedini pogodak u prvome dijelu.

Krstanović, 0:2

Farmaceuti su u nastavku dominirali u posjedu. Mirno su čuvali loptu, istovremeno baš ne stvarajući znatan broj prilika. Dojam je kako je domaćinu, s druge strane, u nekolicini izleta na suparničku polovicu nedostajao kvalitetniji zadnji pas kako bi zaprijetili Čoviću.

Tempo Karlovčana zamjenama je nakratko podignut u zadnjih 25 minuta. Osjetilo je to i petstotinjak navijača čiju je euforiju, međutim, u 72. minuti ugasio tko drugi nego Krstanović. U kaznenome prostoru loptu upućenu Glavčiću kreativni Slavenov veznjak nije kako treba ni primio jer ga je domaćin srušio. Pravdao se kako ga nije dotaknuo, u što sudac Vučković nije povjeravao. Lopta je došla na bijelu točku, a popularni Popo – kao i protiv Istre 1961, što mu je bio 111. HNL pogodak kojim je došao na treće mjesto all time ljestvice – povećao vodstvo na 0:2.

Do kraja utakmice izdvojimo 89. minutu. Naoko bezazlenu situaciju Zirdum i Čović pretvorili su u gotovo najizgledniju za Karlovac. Vratio je loptu stoper Slavena u noge Čovića, a ovaj u pokušaju izbijanja pogodija Cahanija. Srećom po Zekića, odbila se iznad grede.

Rezultat se, dakle, do kraja nije mijenjao, čime su Slavenaši izborili osminu finala.

Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo