kulturno srce grada

FOTO Počela je akcija prikupljanja fotografija Domoljuba povodom proslave 100. obljetnice, M. Holek: Domoljub nije samo zgrada, Domoljub čine ljudi

Fotografije možete predati danas i sutra.

11:29h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić danas je započelo prikupljanje fotografija koprivničkog Domoljuba povodom proslave njegovog 100. rođendana. Nakon što se prikupe fotografije građana održat će se velika digitalna izložba.

– Želimo potaknuti građane da zavire u svoje stare foto albume, jer u gradu Koprivnici nema osobe koja bar jednom nije bila u Domoljubu. Želimo napraviti kolektivno sjećanje grada, da se vidi koliko sam Domoljub znači ovome gradu, ali i cijeloj županiji – rekla je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Maja Holek.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Sve fotografije koje se prikupe danas i sutra će se skenirati, digitalno obraditi i spremiti za virtualnu izložbu koja će se održati krajem godine. Fotografije će se vratiti njihovim vlasnicima.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Domoljub nije samo zgrada, Domoljub čine ljudi. Svi oni koji dolaze na naše programe u Domoljub. On je kulturno srce grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije – ponosna je M. Holek.

U Domoljubu se održavaju koncerti, predstave, programi koje organiziraju škole i vrtići te programi brojnih udruga.

– Ovo je apsolutno divna prigoda da se svi zajedno prisjetimo svih lijepih dana u Domoljubu. Generacije su tamo puno toga radile. Ovo je predivno. To je bila jedina prava dvorana gdje su generacije mogle nešto napraviti – rekao je najstariji koprivnički psiholog Ivan Ferenčak.

Fotografije možete predati danas i sutra.

čitam...