14.3 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVI POČETAK

FOTO/VIDEO Počela je nova školska godina, uzbuđenja i suza pred koprivničkim školama jutros nije nedostajalo
F

Ganute do suza bile su mame, očevi su hrabro čuvali knedle u grlima, a mališani su s maksimalnom dozom uzbuđenja iščekivali vidjeti svoje nove, prve učiteljice.

Ne propustite

Počela je školska godina 2021./2022. Točno 2434 malih Koprivničanaca danas je zauzelo svoja mjesta u školskim klupama.

Izvanredne okolnosti vrijedile su jutros za polaznike petih razreda koji su do zadnjeg čekali ne bi li doznali svoje nove razredne sastave i razrednike i naravno, za polaznike prvih razreda.

Ganute do suza bile su mame, očevi su hrabro čuvali knedle u grlima, a mališani su s maksimalnom dozom uzbuđenja iščekivali vidjeti svoje nove, prve učiteljice.

Nova školska godina krenula je naizgled normalno. Kako smo doznali od načelnice gradskog Stožera civilne zaštite Ksenije Ostriž, neka su pravila uskladili s ravnateljima uoči početka školske godine.

– Niži razredi uopće nemaju maske, peti do osmi prva dva tjedna imaju. Ako bude dobra epidemiološka situacija, vjerujem da ćemo sa županijskim stožerom odrediti neki prag, incidenciju koja bi značila da djeca ne trebaju imati maske. Za to sam da se maske skinu. Vraćaju se slobodne aktivnosti, sportovi u dvorani, kabinetska nastava. Čini se da je ova školska godina puno bolja nego prošla, poprilično normalna izgleda već na samom početku – rekla je načelnica Stožera. Dodala je kako je na početku godine zabilježeno i nekoliko slučajeva oboljenja.

Od ove školske godine novost je da u slučaju oboljenja ne idu cijeli razredi u izolaciju nego samo prvi susjedi iz klupa.

– Imamo nešto učenika u samoizolaciji, ali to je normalno, nismo ni računali da bude drugačije, nakon godišnjih odmora obično brojke buknu. Ima ih malo, ali s tehničkim osobljem smo sve već prošle godine riješili, svatko zna svoj posao – rekla je Ksenija Ostriž.

Pred osnovnom školom Đuro Ester okupilo se učenika za tri nova školska razreda. Svima im je zdravu i uspješnu školsku godinu poželjela ravnateljica Sanja Prelogović. Roditeljima je poručila da budu bez brige jer djecu predaju u sigurne i dobre ruke novih učiteljica.

U obilasku novih polaznika bio je i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je svima poželio puno uspjeha i zdravlja.

Među onima koji su strpljivo čekali da začuju svoje ime i upoznaju novu razrednu ekipa bila je i sedmogodišnja Josipa Sabol. Do školskih stepenica dopratili su je prvog “radnog” dana mama Đurđica i brat Josip.

Prvo navečer nije mogla zaspati od uzbuđenja, a onda se ujutro probudila još bolje uzbuđena, kratko je prozborila. Torba na leđima bila joj je jutros potpuno prazna, spremna da u nju spakira sve što ju na njenoj klupi čeka i ponese kući.

Bilježnice, radne bilježnice, udžbenici, sve na istom mjestu.

Činjenica da je trošak opremanja đaka prvaka, ali i ostalih osnovnoškolaca i ove školske godine sveden na minimum razveselilo je mamu Đurđicu.

– Jako sam zadovoljna zbog toga, inače bi to sigurno bio veliki trošak, a ovako ju je samo trebalo obući i obuti. To je velika pomoć, pogotovo jer ćemo za dvije godine imati još jednog đaka – rekla je Đurđica Sabol.

Brat Josip i mama Đurđica dopratili su sedmogodišnju Josipu prvi dan pred školu

Ista atmosfera dočekala nas je pred školom Braće Radić. Ovdje su četiri učiteljice prozivale svoje nove učenike. Čak 17 prvašića ove godine imaju više nego lani, otkrio je ravnatelj Krešo Grgac prilikom kratkog pozdravnog obraćanja. I ove su prvašiće obišli gradonačelnik Jakšić, zamjenica Ksenija Ostriž i pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Školsku torbu prvi je put službeno na leđa nabacila Lora Hiržin. Zadovoljna je bila što se među prvašićima našlo iz poznatih joj lica iz male škole. Inače će do škole putovati autobusom iz Bakovčica pa će joj jesen 2021. ostati sigurno u pamćenju kao velika životna prekretnica.

Lora je nestrpljivo čekala čuti svoje ime, još bolje uzbuđena bila je njena mama Elena


Lora je nestrpljivo čekala čuti svoje ime, još bolje uzbuđena bila je njena mama Elena

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

NEMA ČEGA NEMA

Više od mjesec dana Golčani će bogatim programom obilježavati općinski rođendan, doznajte detalje i pridružite im se u slavlju

Općina Gola ove je godine pripremila bogat program proslave općinskog rođendana. Slavlje je već počelo proteklog vikenda u Art centru...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti