umirovljenici za umirovljenike

FOTO Počela je podjela paketa umirovljenicima u sklopu projekta Volonter penzioner

U volonterskim akcijama sudjelovat će najmanje 40 umirovljenika-volontera tijekom tri godine provođenja projekta.

08:57h
0
Foto: GDCK Koprivnica

Koprivnički Crveni križ u suradnji s Gradom Koprivnicom u sklopu projekta Volonter penzioner razvio je program Umirovljenici za umirovljenike. Objašnjavaju kako podrazumijeva uključivanje umirovljenika u aktivnosti Socijalne samoposluge. Točnije, umirovljenici će pomagati umirovljenicima tako što će volonterski prikupljati donacije, a umirovljenici koji su u socijalnoj potrebi dobivat će pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

U volonterskim akcijama sudjelovat će najmanje 40 umirovljenika-volontera tijekom tri godine provođenja projekta Volonter penzioner. Utvrdili su kako će mjesečno biti pozvano 20-30 umirovljenika i osoba starijih od 65 godina koji su u socijalnoj potrebi
te će u Socijalnoj samoposluzi za njih biti pripremljeni paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

– Tako će uz oko 120 korisnika koji redovito dolaze u Socijalnu samoposlugu, pakete s osnovnih prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama dobivati dodatni broj umirovljenika i starijih osoba. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i Grad Koprivnica utvrdili su da na području Koprivnice ima umirovljenika koji žive sami, imaju mala primanja i ne mogu namirivati sve svoje potrebe. Stoga su razradili kriterije prema kojima će umirovljenici i starije osobe dobivati pomoć koja im je potrebna u svakodnevnom životu – poručuju iz Crvenog križa, pozivajući umirovljenike koji žele sudjelovati u projektu i akcijama neka se jave na broj 048/642-193.

Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica