travnjak s glavnog dolazi na pomoćni teren

FOTO Počela obnova travnjaka na Gradskom stadionu, Kerovec: Radovi su vrijedni oko sedam milijuna kuna, nadamo se da će definirani rokovi biti ispoštovani

Ovakvi radovi pod okriljem HNS-a ne izvršavaju se samo u Koprivnici, već i u Zaprešiću, Puli, Vinkovcima i Zagrebu. U Zagrebu se radi na dva mjesta, u Kranjčevićevoj i na Maksimiru.

13:32h
0
Foto: Ivan Balija

Kako je i najavljeno, nakon posljednjeg prvenstvenog kola, s prvim radnim danom u tjednu, krenuli su radovi na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš. Radi se o potpuno novom travnjaku koji financira HNS, a najbitnija stvar svakako je drenaža. Koprivnički travnjak loše je podnosio velike količine kiše i snijega, voda je ostajala na terenu, a zbog toga je i posljednja prošlogodišnja utakmica s Lokomotivom igrana čak četiri dana.

Susret je započeo u petak, a zbog obilne kiše prekinut je na poluvremenu. Nastavljen je tek u ponedjeljak, a završilo je 2-2.

Danas ste pored glavnog terena, na pomoćnom s lijeva, ispred svlačionica škole nogometa mogli vidjeti nekoliko radnih strojeva kako uklanjaju postojeći travnjak. Tamo će se s glavnog travnjaka preseliti drenaža, trava i sustav za zalijevanje, dok će na glavni teren ‘sletjeti’ prvoklasni travnjak.

– Trava s glavnog dolazi na pomoćni, a na glavni dolazi nova drenaža, novo zalijevanje, nova trava. Rokovi su definirani, nadamo se da će biti ispoštovani. Vrijednost radova je oko sedam milijuna kuna. Valja napomenuti kako prvi dio obnove plaća NK Slaven Belupo, a drugi dio, drenažu i travnjak plača HNS. Iako je Grad vlasnik stadiona, nisu uložili sredstva – rekao je tehnički direktor Kerovec.

Ovakvi radovi pod okriljem HNS-a ne izvršavaju se samo u Koprivnici, već i u Zaprešiću, Puli, Vinkovcima i Zagrebu. U Zagrebu se radi na dva mjesta, u Kranjčevićevoj i na Maksimiru. Čini se kako je nakon dugo vremena novac napokon uložen u ključne stvari kao što su travnjaci, jer HNL je poznat kao liga s nešto slabijim travnjacima. Ovo je svakako korak naprijed, i za Koprivnicu, i za HNL.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija