biciklizam, duatlon i triatlon

FOTO Počela sezona za braću Tisaj, Frana zeza koljeno, ali mlađi brat drži letvicu visoko, Hrvoje Tisaj: Uz minimalne treninge Jan postiže sjajne rezultate

Utrka u Španskom bila je prva utrka ove sezone, a mlađi brat Jan pokazuje velik napredak i sve je bolji i bolji.

08:30h
0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ovog vikenda je na karting stazi Špansko u Zagrebu održana utrka prvenstva Hrvatske u duatlonu (trčanje, bicikl). Na utrci se natjecalo preko 100 natjecatelja u nekoliko dobnih kategorija, što nagovješćuje da je triatlon jedan od najbrže rastućih sportova u Hrvatskoj.

Stariji brat Tisaj, Fran, nažalost je ozlijeđen i nalazi se na rehabilitaciji. U pitanju je koljeno.

– Prošli smo par institucija, ovaj tjedan je Fran krenuo na rehabilitaciju u Zagrebu kod jedne doktorice specijalizirane za koljeno. Uskoro kreću europske utrke, a Fran nažalost nije u ritmu. Ne trči, ali trenira plivanje i bicikl – rekao je Hrvoje Tisaj.

Utrka u Španskom bila je prva utrka ove sezone, a mlađi brat Jan pokazuje velik napredak i sve je bolji i bolji. Kako govori njegov otac, Jan jako dobro poznaje stazu u Španskom iz svojih karting dana, stoga je sjajno odvozio na biciklu i osvojio prvo mjesto u kategoriji mlađi kadet. Ukupno je bio peti od preko 20 natjecatelja s kojima je startao.

– Jan je bio prvi u Zadru, dobro trenira i jako voli bicikl. Maloljetan je pa ne može sam na cestu, ali nalazimo rješenja. S minimalnim treninzima postiže sjajne rezultate i jako to voli. Idući vikend idemo u Čakovec na državno natjecanje. Kombinirat ćemo biciklizam i triatlon ove godine da se stekne iskustvo – kazao je najstariji Tisaj.

čitam...
Loading...