Godine propadanja

FOTO Počelo je rušenje nekada popularnog, a danas devastiranog Podravkinog odmarališta u Pirovcu

Objekt koji je smješten na glavnoj pirovačkoj plaži Lolić konačno prestaje biti smetlište i ruglo koje je posljednjih 20-ak godina stvaralo lošu sliku našeg turizma, rekao je Ivan Gulam.

17:30h
0
Podijeli objavu
Foto: Općina Pirovac, rudinapress.hr

Bivše Podravkino odmaralište u Pirovcu bit će uskoro srušeno. Nekada vrlo popularnu, a danas zapuštenu, destinaciju zamijenit će hotel s četiri zvjezdice, piše portal rudinapress.hr.

Pirovac je bilo vrlo popularno odmaralište koje su sve do Domovinskog rata, kada je prestalo djelovati, posjećivali mnogi Koprivničanci i djelatnici Podravke. Izgrađeno je 70-ih godina prošlog stoljeća, a početkom 90-ih u njemu su neko vrijeme boravile izbjeglice te je devastirano.

Otkad nije aktivno, polako propada, a sada se to mjesto na atraktivnoj lokaciji blizu plaže počelo uređivati s ciljem revitaliziranja njegovog turističkog potencijala.

Uklanjanje ruševnih baraka i godinama nakupljanog smeća započeto je u četvrtak. Odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu na petoj javnoj dražbi održanoj prošle godine odmaralište je prodano za 10 milijuna kuna. Objekt već dulje vrijeme nije u vlasništvu Podravke, koja ga je prodala Gradu Koprivnici još 2001., a nakon toga je prodao i Grad.

– Objekt koji je smješten na glavnoj pirovačkoj plaži Lolić konačno prestaje biti smetlište i ruglo koje je posljednjih 20-ak godina stvaralo lošu sliku našeg turizma i besperspektivnosti naše općine. Pronađen je novi investitor kojeg doživljavamo kao partnera kako bi se na toj lokaciji uskoro počeo graditi hotel s četiri zvjezdice – najavio je načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam.

Planiraju urediti prostor do ljeta kako bi u ljepšem ruhu dočekao goste i turiste, a gradnja novog hotela trebala bi krenuti do kraja ove godine, nakon projektiranja i dobivanja potrebnih dozvola.

Podijeli objavu