svijest, akcija, volja, jačanje, energija, trening mladih

FOTO Početna konferencija Savjeta mladih prštala od zadovoljstva, Pintar: Mladi u sinergiji sa starima mogu napraviti velike stvari

Ponos i zadovoljstvo ovim projektom nije mogao sakriti ni predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

11:05h
0
Foto: Marko Dedić

Održana je početna konferencija SAVJET-a mladih. Svijest, Akcija, Volja, Jačanje, Energija, Trening mladih novi je projekt koji osim Županije sufinancira i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Zamjenik župana Ratimir Ljubić čestitao je svima na realizaciji projekta i istaknuo ulogu PORA-e.

Ciljevi projekta su utvrditi osnovne potrebe mladih u županiji, razvojni program za mlade kroz razne grupe, jačanje uloge udruga mladih za mlade, podizanje svijesti mladih u njihovoj ulozi. Očekivani rezultat je sveukupna analiza o potrebama mladih, održavanje tematskih radionica i prezentacija u školama.

– Uloga PORA-e je sukladna onome što trebamo raditi, a to je pružanje tehničke pomoći u realizaciji projekta, na mladima svijet ostaje – rekla je voditeljica Odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj Tihana Kraljić.

Dodala je da ako želite dati svoj neki doprinos i postati aktivni čimbenik Županije, morate biti svjesni da ste bitni za to i morate biti aktivni.

Foto: Marko Dedić

– Projekt ste dobili, ali pravi posao tek slijedi – poručila je.

Voditeljica projekta je Vesna Pribeg-Peričić, a sam projekt je prijavljen prošle godine.

– Iznos projekta je 98.046,48 kuna, a Ministarstvo ga sufinancira iznosom od 60.000 kuna. Projektni partner je Centar za mlade Križevci, a vanjski suradnik PORA – objasnila je Pribeg-Peričić.

Predsjednik Savjeta mladih Željko Juričić zadovoljan je što su ostvarili punu potporu Županije na ovom projektu.

– U svemu tome mi imamo savjetodavnu ulogu i na nama je da savjetujemo Županijsku skupštinu za daljnji rad. Nakon izrade prve strategije već smo osigurali 200.000 kuna nacionalnih sredstava za 2019. godinu, a to je tek početak – zadovoljan je Juričić.

Foto: Marko Dedić

Ponos i zadovoljstvo ovim projektom nije mogao sakriti ni predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Mladi u sinergiji sa starima mogu napraviti velike stvari, a vi ste napravili velike pomake i čestitam vam na tome. Na mladima svijet ostaje – zaključio je Pintar.