Sačuvali tradiciju

FOTO Podjelom graha u Đurđevcu obilježen Međunarodni praznik rada

Od prekida tradicije proslavu su spasili djelatnici Restorana i pivnice Stari grad koji su u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom Grada Đurđevca pripremili prvosvibanajski grah i uz poštivanje svih propisanih mjera podijelili ga svima koji su svratili do utvrde Stari grad.

18:08h
0
Foto: Grad Đurđevac

Povodom Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja tradicionalno su se okupili građani i uz kuhani grah u dobrom društvu obilježili tekovine rada i radničkih prava.

Nažalost zbog epidemiološke situacije uzrokovane COVID-19 virusom nije bilo dozvoljeno okupljanje niti tradicionalna podjela graha, ali su od prekida tradicije proslavu spasili djelatnici Restorana i pivnice Stari grad koji su u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom Grada Đurđevca pripremili prvosvibanajski grah i uz poštivanje svih propisanih mjera podijelili ga svima koji su svratili do utvrde Stari grad.

I ove godine odazvao se veliki broj građana te je u vremenu od 10 do 13 sati podijeljeno oko 600 porcija graha, a prvosvibanjski grah preuzeli su i gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.