Županijski nogometni kup

FOTO Podravac spretniji te na kraju sretniji od Koprivničanaca

09:24h
0
Slavljenici Virovci // Foto: Ivan Brkić
Slavljenici Virovci // Foto: Ivan Brkić

Za konačnih 4:2, nakon izvođenja jedanaesteraca, za Podravac su pogađali Križanović, Carek, Senjan i Turković, dok su nesretni izvođači kod Koprivnice bili Ivanović i Šarlija.

Nogometaši virovskog Podravca boljim su izvođenjem udaraca s 11 metara svladali trećeligaša Koprivnicu i podigli pehar osvajača Županijskog nogometnog kupa.

U jučerašnji finalni susret obje su momčadi ušle nakon minimalnih, 1:0, pobjeda u polufinalima. Virovci su bili bolji od novigradske Drave, dok je Koprivnica svladala Tehničar iz Cvetkovca.

Koprivničanci su kroz cijeli susret, barem posjedom lopte, potvrđival status favorita, no spremni i kvalitetno postavljeni Virovci nisu dopuštali lopti prolaz do svoje mreže.

Nakon regularnih 0:0, konačna odluka čekala se nakon izvođenja jedanaesteraca, u čemu su se igrači Podravca mnogo bolje snašli. Za konačnih 4:2 za Podravac su pogađali Križanović, Carek, Senjan i Turković, dok su nesretni izvođači kod Koprivnice bili Ivanović i Šarlija. Ivanovića ‘panenka’ otišla je preko gola, a Šarlijin udarac zaustavio je vratar Vlašiček.

– Planovi za osvajanje kupa postojali su od početka, očekivali smo naslov jer smo u skoro svim utakmicama imali dominaciju, ali nedostatak realizacije – rekao je trener Podravca Mladen Karan.

Dodao je kako su penale trenirali čak četiri treninga i da su bili spremni na ovakav razvoj situacije, a podrška publike je definitivno pomogla.

– Ekipa Koprivnice je jaka i kvalitetna pa je s time ova pobjeda još slađa – zaključio je trener.

čitam...