ULAGANJE

FOTO Podravci i Prigorci sudjelovali u radionicama čiji je cilj privlačenje i poticanje investicija

Predstavnici ministarstva vodili su radionice na kojima se govorilo o temama poput investicijskog potencijala, pružanju podrške investitorima, poticajima i potporama za investicijske projekte.

08:59h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Radionica naziva Investicijski potencijal i mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku održana je jučer u prostoru Županijske komore u Koprivnici, pod organizacijom Koprivničko-križevačke županije i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Cilj je jačanje kapaciteta županije za privlačenje i poticanje investicija te ravnomjeran regionalni razvoj.

– Radionica je najviše namijenjena čelnicima jedinica lokalne samouprave, ali i svima onima koji su vezani uz gospodarstvo i širenje gospodarskih zona i ulaganja. Na području naše županije je 610 hektara površina koje su pod poduzetničkim zonama te 502 hektara koji su opremljeni komunalnom infrastrukturom. Moglo bi ih biti i više, a radionice ovakvog tipa organiziraju se kako bi se lakše povezali svi akteri gospodarstva, potencijalni investitori te poduzetnici na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini – kazao je zamjenik župana Darko Sobota.

Predstavnici ministarstva vodili su radionice na kojima se govorilo o temama poput investicijskog potencijala, pružanju podrške investitorima, poticajima i potporama za investicijske projekte. Radionici su prisustvovali i predstavnici te zaposlenici jedinica lokalne i regionalne samouprave Koprivničko-križevačke županije koji rade s investitorima na području županije.

čitam...
Loading...