Narcise su znak proljeća, buđenja i nade, a upravo ta nada potrebna je oboljelima od karcinoma dojke.

Kako bi se skrenula pozornosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke dan narcisa tradicionalno se održava i ove godine, a akciji su se pridružili svi gradovi Podravine i Prigorja.

Udruge žena s bolestima dojke Nada Koprivnica i Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije organizirali su tradicionalnu prodaju narcisa na Zrinskom trgu.

Humanitarnu akciju u Đurđevcu organizirala je i provela Udruga žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac, u suradnji s učiteljicom Željkom Mihočkom i učenicima 4. a razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac koji su prodavajući svoje kreativne uratke, prikupili 700 kuna, te ih donirali upravo za ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju.

Akcija je održana i na križevačkom trgu, a odazvali su se brojni građani.

Mnogobrojnost ove vrste cvijeća može se usporediti s mnogobrojnim željama koje su usmjerene ka ozdravljenju oboljelih od karcinoma dojke.

Godišnje u Hrvatskoj obolijeva oko 2600 žena i pri vrhu smo u Europi po broju oboljelih. Danom narcisa želi se upozoriti žene na bitnost samopregleda. Isto tako dobivaju informacije iz prve ruke o mamografiji i ultrazvuku. Ova rasprostranjena bolest pogađa ljude različitih profila, stoga je potrebno educirati se kako bi se samopregledom otkrila i na vrijeme izliječila jer u čak 98% slučajeva moguće je izlječenje.

Podijeljeni su i edukativni materijali, takozvane tuš kartice, uz pomoć kojih nakon tuširanja jedanput mjesečno svaka žena može samostalno pregledati svoje dojke.

Prodaja narcisa u Koprivnici: 

Humanitarna akcija u Đurđevcu

Zažutili se i Križevci: