okusi podravine

FOTO Podravinoteka i ove godine na zagrebačkom Adventu

Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik vijeća napomenuo je kako se želi zahvaliti svima koji se bave poljoprivredom i koji u današnje vrijeme imaju snage proizvoditi u Hrvatskoj.

08:53h
0

I ove godine Podravinoteka sudjeluje na Adventu u Zagrebu. U sklopu Podravinoteke ove godine će 14 domaćih proizvođača prezentirati bogatstvo gastronomske, enološke i kulturne baštine cijele Podravine  na glavnom gradskom trgu u Zagrebu.

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak sa svim zainteresirani proizvođačima te je određen raspored izlagača i načini prezentacije proizvoda.

Tijekom 40 dana adventa Zagrepčani, njihovi gosti i brojni turisti moći će degustirati i kupiti proizvode s oznakom Kvaliteta Podravine i uvjeriti se u kvalitetu izvornih, vrhunskih domaćih proizvoda proizvedenih u Podravini. Na izlagačkom štandu moći će se kupiti domaći podravski med i proizvodi od meda, kolači, voćna vina, vina, lješnjaci, proizvodi od aronije, sirevi, grah, češnjak i drugi proizvodi od domaćih sirovina provjerenog podrijetla.

Advent na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu počinje 28.11.2018. godine i traje sve do 07.01.2019. godine.

Grad Đurđevac je s provedbom ovog projekta krenuo 2016. godine, a njime se želi potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju. Krenulo se s brendiranjem domaćih proizvoda, a na tragu toga kreirana je regionalna oznake  Kvaliteta Podravina. Svrha oznake je zaštita, očuvanje i promocija, s ciljem poticanja proizvodnje, podizanja kvalitete i što boljeg plasmana na tržištu. Ova oznaka obuhvaća proizvođače od Ludbrega do Pitomače koji proizvode razne vrste proizvoda.

Podravinoteka posjetiteljima nudi bogatu eno-gastronomsku ponudu na jednom mjestu. Po prvi put prezentirana je upravo prošle godine u Zagrebu na Adventu, te se od tada prezentira na svim većim manifestacijama na području Grada.

– Podravinoteka je kao dućan podravskih proizvoda, štand pun domaćih kvalitetnih proizvoda. Podravinoteka je način kako doći do stola građana dalje od Podravine, širom Hrvatske. Mi želimo da ti mali koji proizvode kod kuće prežive, želimo ih potaknuti na daljnju proizvodnju – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik vijeća napomenuo je kako se želi zahvaliti svima koji se bave poljoprivredom i koji u današnje vrijeme imaju snage proizvoditi u Hrvatskoj.