prezentirana nova himna

FOTO Podravka lovi Ligu prvakinja i poziva sve navijače da ih dođu podržati u što većem broju, A. Ihnjeva: Dat ćemo sve od sebe, tako možemo pobijediti svakoga

Riječ je zatim pripala Marinki Akrap, novoj članici NO RK Podravka Vegete koja je naglasila da je Podravka velika i domaća i internacionalna kompanija, te je dodala kako je Podravki ovaj klub više od sponzorstva.

13:16h
0
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić

Rukometni klub Podravka Vegeta ovog će vikenda ugostiti kvalifikacijski turnir za Ligu prvakinja. Osim domaće Podravke, u Koprivnicu će na kvalifikacije stići srpska Jagodina, turska Muratpasa i favorit kvalifikacija rumunjska Craiova.


U subotu se igraju prva polufinala, Jagodina će odmjeriti snage s Craiovom (16.30 sati), dok će Podravka svoj prolazak u finale tražiti preko turske Muratpase. Utakmica za treće mjesto i finale na rasporedu su u nedjelju, u 15, odnosno 18 sati.

Na službenoj konferenciji više o stanju vlastite i poznavanju drugih ekipa rekao je trener Zlatko Saračević. U konkurenciji neće biti ozlijeđene Zadravec.

– Još jedno par dana da neke stvari, detalje, promijenimo. Igramo dvije utakmice u 24 sata i paralelno se moramo pripremati i za prvu i za drugu utakmicu. Normalno da nam je fokus na prvoj utakmici protiv Muratpase, bit će to jedna teška utakmica, one igraju izuzetno brz rukomet i morat ćemo to riješiti. Imamo varijantu i za Craiovu i za Jagodinu, samo da mi prođemo u finale. Vidi se u klubu da je to Liga prvaka, mi ćemo dati sve što možemo, ali realno od ove četiri ekipe favorit je Craiova koja je prošle godine osvojila EHF kup – prokomentirao je trener koprivničkih rukometašica i poručio publici da ih dođu podržati, a isto tako zamolio je publiku da bude strpljiva jer ovo je nova ekipa kojoj treba dati priliku.

Presica Rk Podravka
Zlatko Saračević // Foto: Ivan Brkić

Susret je najavila i Aljona Ihnjeva, važan kotačić u redovima Podravke, a usput je i pozvala navijače i navijačice da ih dođu podržati u što većem broju.

– Svi smo željni da zaigramo ove dvije utakmice i da pobijedimo. Dat ćemo sve od sebe, a ako damo sve od sebe onda ćemo pobijediti i Craiovu i Muratpasu i svakoga. Pozvala bih navijače da budu uz nas ova dva dana, to je želja cijele ekipe, da nas podrže -rekla je ona.

Presica Rk Podravka
Marinka Akrap // Foto: Ivan Brkić

Riječ je zatim pripala Marinki Akrap, novoj članici NO RK Podravka Vegete koja je naglasila da je Podravka velika i domaća i internacionalna kompanija, te je dodala kako je Podravki ovaj klub više od sponzorstva. Smatra da su ovaj put napravili korak više, želja kompanije bila je da se ona euforija nastala uspjehom hrvatske nogometne reprezentacije djelomično prenese i na rukomet i rukometni klub Podravka.

Kako bi napravili taj korak više, angažiran je Marko Lasić, poznatiji pod umjetničkim nadimkom Nered, koji je zajedno sa svojim kolegama Zaprešić Boysima skladao himnu rukometnog kluba Podravka Vegeta. 

Presica Rk Podravka
Foto: Ivan Brkić

Ciljeve postavljene uoči nove sezone i neposredno prije kvalifikacijskog turnira pojasnila je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Želimo igrati kvalitetniji rukomet, želimo imati dobru atmosferu, želimo vratiti Ligu prvakinja u Koprivnicu. Želimo raditi jednu pozitivnu priču koju će publika prepoznati. To je projekt koji se ne može ostvariti preko noći, no mi smo krenuli u njega i mi vjerujemo uspjeh. Vikend pred nama definitivno zaslužuje epitet rukometnog praznika. Zajedno s našim sponzorom Podravkom pripremili smo jedan zabavan vikend tako da ovom prilikom pozivam Koprivničance i Koprivničanke, Podravce i Podravke i sve ljubitelje sporta da se okupe u što većem broju i da bi bili još jedan dodatan vjetar u leđa našim curama kako bi, nadam se, svi skupa proslavili ulazak u Ligu prvakinja – kazala je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Iz kluba poručuju kako će se tijekom finalne utakmice svečano zahvaliti svom dugogodišnjem djelatniku Ivi Čičin-Mašanskeru, a ulaznice će kao i obično biti besplatne. One se mogu podići u prostorijama kluba, na recepciji Podravke, u hotelu Podravina i u pivnici u centru grada.

Presica Rk Podravka
Nered // Foto: Ivan Brkić
Presica Rk Podravka
Miranda Tatari-Šimunović // Foto: Ivan Brkić

čitam...