Gospodarski sajam

FOTO Podravka predstavila vodeće proizvode u Mostaru, Plenković čestitao Pucaru na obljetnicama

Međunarodni Mostarski sajam 2018. afirmiran je kao najveća i najznačajnija gospodarska manifestacija u regiji. Mostarski sajam je izrastao u jednu od uspješnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Zemlja partner Sajma je Republika Srbija.

16:06h
0
Foto: Podravka

U slavljeničkom ozračju na Podravkinom izložbenom prostoru, nakon programa svečanog otvaranja, započeo je je 21. po redu Međunarodni sajam gospodarstva koji se do 14. travnja održava u Slobodnoj zoni Hercegovina u Mostaru. Visoke uzvanice i državnici su nakon svečanog otvaranja uz ostale izlagače posjetili i izložbeni prostor Podravke koja ove godine obilježava dvije bitne obljetnice – 70 godina svoga postojanja, te 60 godina od prvog pojavljivanja u trgovinama nezaboravnih okusa svojih lider proizvoda: kokošje i goveđe juhe, goveđeg gulaša i kokošje paštete, a na Mostarskom sajmu će ih i prigodno obilježiti.

Prije zvaničnoga otvaranja 21. Mostarskoga sajma, Podravkin izložbeni prostor posjetio je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, te čestitao predsjedniku Uprave Podravke Marinu Pucaru ove značajne obljetnice.

– Više od dva desetljeća dijelom smo Mostarskoga sajma i uspješno surađujemo. U vremenu inovacija, posebice su nam važne ovakve prigode u kojima se susrećemo s našim partnerima i sudionicima gospodarstvenog razvoja u cijeloj regiji. Ove osobne susrete i razgovore ništa ne može nadomjestiti, koliko god naše tvrtke rasle i stoga je Sajam iznimno važan događaj u Podravkinom kalendaru. Iznimno smo ponosni što se Podravku smatra svojom – domaćom kompanijom u cijeloj regiji i stoga sve naše uspjehe pa i obljetnice, bez iznimke, obilježavamo ovdje, s bosansko-hercegovačkim gospodarstvenicima ali i onima iz cijele regije – naglasio je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

Foto: Podravka

Izložbeni prostor Podravke i ove godine jedno je od najposjećenijih, jer uz Vegetu, najznačajniji Podravkin brand, tu je neizostavan kulinarski kutak „Vegeta, slobodno kuhaj“ u kojem Podravkini promotori kulinarstva dva puta dnevno za sve posjetitelje i izlagače pripremaju kulinarska iznenađenja. Posebnu pažnju plijeni Lino kutak, u kojem je domaćin najmlađima medvjedić Lino uz obilje zabave, kako za one najmlađe tako i za sve one koji uživaju u omiljenim proizvodima, jer Lino Čokolino je proizvod za „veliku i malu djecu“ a u njemu podjednako uživaju sve generacije.

Svečanom otvaranju 21. Mostarskog sajma godine nazočile su brojne visoke uzvanice – državnici iz regije, a u izaslanstvu koje je obišlo izlagače i posjetilo izložbeni prostor Podravke i Hrvatske gospodarske komore Koprivničko-Križevačke Županije bili su direktorica Mostarskoga sajma Dalfina Bošnjak, predsjednik Republike Srbije – zemlje partnera ovogodišnjega Sajma Aleksandar Vučić, te Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović te brojni drugi visoki uzvanici i predstavnici diplomatskoga kora.

Foto: Podravka

U izložbenom prostoru Podravke i Hrvatske gospodarske komore Koprivničko-Križevačke Županije, delegacije su dočekali domaćini Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, Darko Koren, župan Koprivničko-Križevačke Županije, i Mirko Habijanec, predsjednik Gospodarskog vijeća Koprivničko-Križevačke Županije, te Milan Šarlija, direktor Podravke u BiH.

Međunarodni Mostarski sajam 2018. afirmiran je kao najveća i najznačajnija gospodarska manifestacija u regiji. Mostarski sajam je izrastao u jednu od uspješnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Zemlja partner Sajma je Republika Srbija.